【互動故】【芒亨】各位獵人,歡迎嚟到神火村!

631 回覆
68 Like 10 Dislike
b
b
b
send多咗次 sor
b
B, 打埋青熊獸
A
【留在大社遺跡遺跡 與倪泰會合】

「唔好意思呀,我重有個同伴係第二到同「青熊獸」作戰緊。」你擔心倪泰嘅安危,婉拒左九郎。

「好啦,咁你小心啲。」九郎知你去意已決,無作挽留,只係將一顆果實交到你手中。

「呢粒係歸還果實,有咩危險就揑碎佢,公會嘅隨從隱秘隊會派人過黎救你。」九郎解釋。

「不過唔好亂咁用,佢地收費貴到嚇死你㗎!」臨走之前佢補多句。

你同佢道別之後,就決定岀發:

你會行嘅路線係:

A:沿路上山
B:向左手邊行
X:用翔蟲爬上高處
Y:去返當初遇見「青熊獸」嘅地方

民意調查下
大家會想劇情節奏快啲定好似依家咁?
依家咁
慢慢追
+1
y
去執牙獸淚
Y
Y, 而家一邊玩mhr一邊睇,幾鐘意故事主角夠現實,唔會一嚟就吹到咩蒼南星
live咗 高汁 樓主加油
【去返當初遇見「青熊獸」嘅地方】

你決定去返當初遇見「青熊獸」嘅地方,希望可以係個到搵返倪泰。

天色開始轉暗,夜晚嘅樹林會有更多嘅魔獸岀沒,為左避免危險,你唯有加緊腳步。

留待你嘅卻只有東歪西倒嘅樹林,同已經乾涸在四周嘅血跡,「青熊獸」同倪泰依舊下落不明。

你留意到遠方有遠方有光影閃動,連忙跟上前,係一隻長相奇特嘅雀仔。

佢嘅身體圓軲轆,其他部位嘅羽毛則係藍色,似乎唔多怕人,一路圍住你身邊轉圈。佢拍翼嘅時候,重有啲閃令令嘅粉狀物隨風飄散。

你見佢無惡意,就無多加理會,但過左一陣,你感覺自己嘅感官敏銳左。樹林嘅一草一木一覽無遺,遠方嘅蟲鳴鳥叫都聽得清清楚楚。

因為咁你先發現到倪泰匿埋左係草叢入面,打磨緊自己嘅兵器。佢雖然衣衫不整,但就唔見有咩傷勢,頭先見到啲血跡應該唔係佢嘅。

「你無乜——」倪泰打斷左你嘅說話,並示意你安靜落黎。

呼~嚕~呼~嚕~

係低沉嘅鼻寒聲,前方有座破廟,「青熊獸」訓到好腍,似乎察覺唔到你倆虎視眈眈。

大好機會,就在眼前,你決定:

A:上前突襲
B:靜觀其變
X:吹奏狩獵笛
Y:拉近距離 待機而行
y

多謝
依家惡補緊其他系列嘅背景故事
睇下有無方法完善返個世界觀
中意嘅可以賜個正皮比我
X,做豬隊友,即刻嘈醒青熊獸
一早正皮咗
多謝
X啦,打交一定要堂堂正正
奏返首戰歌先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞