【互動故】【芒亨】各位獵人,歡迎嚟到神火村!

631 回覆
68 Like 10 Dislike
【有禮貌咁叫佢收皮】

正義感十足嘅你係到關懷緊弱勢族群,呢個大舊衰居然係到阻頭阻勢?

你只好回頭望住佢,保持住你嘅笑容,「噓!」你舉起食指貼住嘴脣。

大刀佬聽到反而哈哈大笑,似係聽到啲咩天大嘅笑話。

「大人講野,細路仔唔好岀聲!」你保持冷靜,同時留意等等真係郁手嘅話,可以向咩方向逃走。

「𡃁仔,好串喎,你跟邊個嫁?」大刀佬慢慢迫近。

你決定:

A:答佢:艾草,因為你淨係記得呢個名
B:拎起怪異生物嘅角防身並見機逃跑
X:兇返佢:跟你老母呀!
Y:先手必勝,偷偷襲佢
X
A
入黎玩下啦
X
A
A
快啲啦
快啦
幫樓主輕輕一推
會唔會有村長跳舞劇情
可能放工先岀到
對唔住大家
【答佢:艾草,因為你淨係記得呢個名】

「我跟艾草㗎!」你大大聲撻左果個一拳打暈你嘅少女個名岀黎,因為佢係你黎到呢個地方唯一記得嘅名。

「艾草?呀妹居然咁叻女,唔再一日到黑係到整啲濕鳩團子。」大刀佬態度突然一百八十度轉變。

「原來自己人,大佬你好。」你鬆一口氣。

「睇你個樣爛身爛世,唔似係呢到嘅村民,點呀?有無興趣跟我做獵人呀?」

「er....」一時三刻你唔知比咩反應好。

「男人老狗,婆婆媽媽,我無咁多時間。」大刀佬又變返個把死人聲。

「你聽日去村口等我啦。」佢嘅堅定語氣令到你唔敢拒絕。

「哦知道。」你唯唯諾諾。

好快大刀佬就同你分道揚鑣,你覺得奔波左成日都有啲攰,決定返屋企休息下。

忍者男同大刀佬聽日都約左你,點算好呢?

A:聽日去茶館搵忍者男
B:聽日去村口搵大刀佬

(今次只有兩個選項)
A
A
A!!
A
【聽日去茶館搵忍者男】

琴晚你返到屋企沖完涼,思前想後,都係覺得去茶館搵忍者男好啲。

話曬佢都叫救過自己一命,雖然你無乜印象。

你習慣早起,所以天未光你就準備岀門口。

唔知係咪錯覺,臨離開家門之前,你覺得屋企掛畫後面,有目光凝視着你。

趕時間嘅你,無理咁多,好快就去到茶館。

去到茶館,忍者男已經到左。

「哈哈,睇黎你準備好啦喎。」忍者男爽朗咁笑。

你點一點頭,跟住忍者男去到一個倉庫,裏面有幾種防身武器。

佢同你講,今日會係漫長嘅一日,叫你係入面揀一款,好好保護自己。

你會揀:
A:一把長長又鋒利嘅武士刀
B:一枝用樹木造成嘅巨大嘅笛
X:一把金屬製成劍斧,配備一個盾
Y:一張用鳥獸羽毛製成嘅弓
A
a
B
B
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞