【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (6)

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
日本12/6 開始會有新version 上映

應該係修正之類

入場又有本新既36 頁a4 size 特典

https://twitter.com/evangelion_co/status/1401675272986914817?s=19

https://twitter.com/evangelion_co/status/1401675267593080834?s=09

特典入面有漫畫Q 既前日譚
為左過百億日元, 仲可以玩D咩
上畫電影都有修正DLC, 痴線, 水人再睇

另外漫畫補完計劃? Q補夠120mins?
https://www.evangelion.co.jp/news/210607-2/
唔知會改d 咩
不過佢話唔會影響故事,應該無乜特別野加入去掛

一係最後火車站加返劍劍同明日香一齊囉
我好鐘意綾波零呀
為咗做百億之男,去到幾盡
咁想要票房點解唔係其他國家上映
已經唔知比咩反應好
今次會唔會入場

重點都係本特典個漫畫
真係等到暑假啦

都仲未上
山下ikuto twitter 有講過松原秀典畫緊真希波

Q 開始前120 mins 漫畫個主角可能係真希波

連埋劇中新cut

今次可能會補刀追加擊殺明日香fans

唔好太大期望
追咩擊?
佢想twitter D人真係認真米繼續搞依D低級趣味
樂見其成

諗諗下佢應該得廿頁左右畫故事
應該講唔到幾多野
亦唔夠頁數去解釋真希波背景, 等設定集實際
前日譚, 插畫起碼用十幾頁
畫漫畫貞本連掛名都無

封底(?)明日香件戰鬥服有D特別, 又一套新衫
好似已經4套唔同既戰鬥服

期望? 依加迫人再睇多次夠曬肉酸啦
仲傻去舐佢? 修曬D鑽頭尖下巴未, 好核突呀
貞本好似一早講過自己同shin 既製作無關係

個漫畫可能只係明日香同真希波出擊前既對話,加d 回想scene 咁

特典商法係樣衰架啦
不過應該好多人落搭
貞本係自己柒姐

個漫畫為左meet target姐
所以先話佢地技窮, 除左謎語, 炒CP, 玩商業野仲有咩?
先唔會好似日本仔咁虛偽ありがとう
死心啦, 超越唔到以前既自己既啦

睇落個漫畫特典係包住美里+真嗣封面出
主角連自己單獨做封面都唔得
究竟邊個先係主角
修正版標題係3.0+1.01

1.01 可能暗示最後火車站個part 會有修正

不過我估真希波end 唔會變架啦
bd都唔洗等直接出個1.01電影版
吃相難睇到
唔知係為左谷100億日元票房定點,eva 墮落到咁
上網邊到會有得睇終
香港又唔知幾時會上
https://twitter.com/Megumi_Ogata/status/1402529028527955975?s=19

緒方惠美tweet 左
“好耐未試過用盡聲帶黎錄音”

其實應該無乜可能而家先黎配音
你唔好俾希望我啦
上年十二月就配曬音啦
最多大改BD
電影上緊畫仲大改唔怕俾人告咩

但上緊畫係度講其實仲整緊
金主東映條片近乎同你講係未完成品拎出尼賣
khara 依班人真係無曬誠信

綾波既特典要包住明日香既出
證明之前印得太多
金主個target應該唔止百億日元啦
仲要全線影院上, 投資本身都好大

一邊撚鳩D FANS,
一邊近乎自己劇透曬點吸引人去再睇?
12號有埋漫畫都推唔上去既話
金主血本無歸啦睇戲外好睇戲內

之前唔係玩得幾開心架咩, 繼續玩啦
如果係簽埋對賭協議就更好笑
想有票房推海外播咪得囉

定想啲國家無事先上賺到盡
想谷日本票房個排頭啦

總票房日本人好似唔太care

明日香
eva movie store得明日香既goods 賣唔晒, 其他children 個個都完賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞