【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (6)

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
想問有link未

好神奇地沒有槍版流出
大家可以安心等正式上映
岩岩睇完庵野秀明既行家本色明點解佢會畫咁既結局了
睇完最尾有點

點解唔可以比薰哥有好結局
講真無乜咁感性既感受

睇完最大既感覺係庵野唔適合做管理
太藝術家脾氣, 鶴巻和哉又俾佢食住

舊年六月話因為武肺而延期上畫
今次nhk 揭露左真相, 原來12 月先完成製作
呢套?
時が、走り出す
http://giru77.web.fc2.com/test/cont/daru/profile.html

1997 年, 網絡黎明期時代既小說
未睇晒, 個感覺幾90 年代feel
同而家既同人小說都幾大分別

而家有大型網站俾人投稿同人小說, 以前只能post 係自己個人網站度
好多作品都散失左
其實佢同宮崎駿有D似
之前睇紀錄片
宮崎駿覺得畫畫下故事唔好又要由頭重新畫過哂
又唔可以話佢藝術家脾氣
日本人就係有依D匠人精神先有咁多好作品
如果佢hea其實可以寫個大家想要CP happy ending 唔洗煩到deadline

雖然睇左劇透個結局幾shock
但庵野自己想寫係咁既故事我都會專重佢
始終故事係佢寫
我地唔可以影響咁多
唔like個ending都可以唔去戲院睇
yes
聽講香黨聖經來
麗黨係睇Evangelion SR
個人都係覺得佢妥協咗好多
對比起以前 無論係TV或者EOE
劇情又好 角色又好 佢本人都好
新劇畫面的確比舊時好好多 但都僅限於此
劇情上無咗舊劇個種衝擊力 主旨亦都從尋找自我變咗爽片
睇到有個講法就係因為配3人入面任何1個人都會比人話係CP
所以索性加個新角色入去陪跑到最後
但我點睇都覺得似係致敬佢老婆 如果唔係其實佢一個人都可以走出車站
閒閒最後唯都代替咗真嗣犧牲
yup
翻唱松任谷由實既voyager~沒有日期的墓碑

其實揀松任谷由實都好有心思
好似無乜人講松任谷由實同呢首歌

荒井由實少年成名
遇到松任谷正隆
荒井由實係潮流教袓, 松任谷正隆就係內向少爺仔一個
所以荒井由實第一印象覺得松任谷正隆好沉悶死板, 好唔鐘意佢
兩個大纜都扯唔埋既人係埋居然會一齊
結婚後荒井由實改名松任谷由實, 正隆做佢音樂producer
松任谷由實音樂風格改變, 事業再上一層樓

呢個其實都幾反映庵野同佢老婆既關係

有CG製作片睇
https://twitter.com/otakudx717/status/1374855039269838849
真櫻黨班痴線佬,連片都整埋
個配音係自己整?
會幫佢戴多個dss choker
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞