【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (6)

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
全CG來
一樣姐 想指真人化嘅綾波
好多動漫角真人化完變咗第個人咁
sony同Amazon討嘅兩黑膠

終於響日本出貨
庵野再做eva既機會好微
但都唔係0
我覺得真人版係有可能
不過唔可以為做面做
個故事正式完左
要有好好既理由先可以再做
而且難度都好高
雖然佢年紀都唔細
做完咸超同幪超都唔知幾多歲了
不過庵野呢個痴線佬
冇野係冇可能
日本真人版就算啦
非日常同特攝真係唔搞好過搞

個故事正式完左?
EOE???無錢即刻出啦, 理由作既姐

同埋佢都60歲
佢套特攝口碑都穩定, 又賺到錢
無必要搞到自己咁難受
玩返自己夢想好過啦

同埋成部新劇由<Q>開始好似睇佢創作自傳咁
太痴線啦留返俾D細既自立啦
香港幾時上 人地柯南都上
其實段片標題唔係咩「特別編:使徒、襲来 」, 而係「EVANGELION 超•現實」, 段片唔用本名可能只係偷片轉載? (連原作團隊都冇得正式po片, 雖有po過但自刪左)

段片係完全cg製作, 包括ayanami, 全made in china, 由某知名動畫人領隊製作, 目的係為手機商oppo聯名合作推eva ver.手機, oppo廣告cm有用到部分片段, 大概舊年5~6月推出cm及原片

至於段片, 個人認為係高質有誠意作, 各種場景有還原, ayanami都有其神髓
上未啊香港屌你老味
有LINK未
我唔明啲咁既仆街垃圾點會過到啲員工同老闆果關...以前套鐵血孤兒係咁 而家EVA都係咁
老細咪庵野秀明自己囉

同埋又無製作委員會
今集又無左executive producer
又唔好講到垃圾咁
除左有啲過份既現實人物影射之外
其實仲有唔少地方可圈可點

EVA最多只係有部份劇情冇符合大眾期待

鐵血係垃圾+極反智
【EVASTORE限定版】ヱヴァンゲリヲン新劇場版:Q 全記録全集 ビジュアルストーリー版+特製アクリルスタンド[お届け予定:2021年6月下旬]

終於出 但點解無盒裝版
訂左?

今次得soft cover 版
以前大大盒又送底片,無左個統一感
想逼死人咩屌

訂一隻就算
訂多都無位擺
8月中先出,唔會8月中先海外上畫掛!
利申 無睇劇透但劇透區先多人吹水,好似睇鬼片咪埋對眼咁睇呢個post
其實邊有可能唔俾人劇透到

你仲未知結局咁犀利?
當然都會比人劇透左,知道左d感情野,但最緊要既細節想留返戲院時睇
而家日本票房仲未突破80 億
加埋又緊急狀態
希望佢快d 海外上啦屌
計埋上星期應該都夠哂80億,不過佢目標係100億
但呢排柯南又上又緊急狀態,真係難d
等香港上我最少都3刷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞