【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (6)

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
最後個火車站係庵野屋企附近個火車站wo.....
plus 真嗣都算係半個庵野分身(至少舊tv個時係)
係囉 wiki都話原型係結衣BB啦 我細個都好鐘意睇my boss my hero
話瑪莉係安野夢洋子係半講笑唧

但最尾個幕個造型真係好撚似
安野夢洋子nhk 個訪問又係戴red frame 眼鏡

真治本身個角色又係庵野自己個投影
有聯想真係好正常
我都鐘意真希波同呢個ending
其實幾romantic

但過左兩個月
越諗越唔對路,除左真治同真希波之外
其他個個角色形象都破壞晒咁滯
點解要咁樣寫臭明日香呀屌
一開始睇已經唔對路
就好似2隊足球隊踢撚咗十幾年都沒分到勝負
突然間有個籃球員替換入場用手扣殺個波入龍門
之後同其中一個足球員上完台領獎走撚咗唔知去邊
淨底個十個隊友呆站原地
我係女仔
TV版開始睇
我鍾意零波麗&美里,好憎TV版明日香(新版可以),對真希波ok
睇完劇透結局ok冇咩問題

但冇明確顯示明日香同劍介一齊,我個人覺得佢哋唔係一對
仲買埋漫畫版
會唔會開本newtype?

後悔無係amazon 訂,運費貴過本書
諗住坐定粒六去sogo 買,而家都唔知會唔會返貨
開咗啦
睇到個比喻笑左出聲

我好buy 真希波end
只係接受唔到球證加時下半場先狂派紅牌兩邊
好心你造馬就由上半場開始啦屌
入面d interview 有無乜野特別爆?
我見今次都仲係無坂本真綾訪問
粗略睇咗睇好似同上2個月有人cap啲聲優採訪啲野差不多
見到宮村個到都有句みんな心配のような関係ではない之類
都係個三篤屁
mari直情無採訪 詳細個到就咁寫咗不明2個字
7年
我驚入場睇時會好憎新既明日香
今次New Type 最正係個副監督寫既野
但正正就反映依班友已經江郎才盡
由TV 到EOE, 講既topic有好多
劇情, 音樂, 宗教象徵(虛), 心理學(實)…
而新劇得返謎語, 總導演自傳同(惡意?)CP炒作

其實之前EOE廢棄既真人版仲惡意
但估唔到依班人都過半百態度都係禁差
話唔定依加沾沾自喜緊
気持ち悪い
視乎你荷包點
不過食就選擇相對少
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
讀 剛grad
搵工地獄中
巴打買左?
係日本?
唔係
純粹網上傳出既圖
或者我理解錯/收錯風

或者買左既巴絲可以求證到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞