【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (6)

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
好人一生平安
其實佢地點scan到咁大張又高清嘅入去
屌就屌左好耐
不過今日newtype 出左訪問又有新料俾人屌

宮村優子訪問話入面同劍劍有段戲, 監督指示明日香同劍劍要以老夫老妻既感覺黎演譯
同埋真治瑪莉結局係一早就決定左, 唔係臨時起意更改
咁我都係留返個美好回憶係舊劇場版
我屌
https://twitter.com/evangelion_co/status/1372865438036549633?s=19

我諗應該都係用twitter 官方呢張原圖再用ai software upscale 上4K
呢張圖本身都有2895*4096
原來你未睇劇透
yup, 而家應該真係confirm 左明日香同劍劍一齊啦
居然仲有人沒比人劇透
最噁心係明明都中央指明咗結局
又硬係要整到好似open ending feel
我屌你老母啊
咁個end係點
無啦,今日newtype 出左

除左綾波同薰之外
所有野都確定晒
明日香同劍劍真係有路

完全係想趕盡殺絕所有明日香派

唯一救贖係真治仲有瑪莉
真嗣開眼後係車站 之後真希波就來鳩up幾句
對面月台有明日香坐係到(蒙到乜撚都睇唔清)
麗同薰企埋一齊擬似傾計(呢2個清好撚多)
之後有架車埋站再開走 對面月台3人組唔見晒
最後真嗣大叫一句二菇! 就拉起真希波隻手跑出月台
之後完撚咗 屌你老母
屌佢寫埋自己老婆入去點會無救贖
不過係佢本人嘅救贖 同埋真希波派嘅救贖
真治補完成功
真希波救返真治出黎,兩個一齊去左一個從來無eva 既現實世界
真治係現實世界火車站醒返
見到對面月台有明日香,綾波同薰
頭也不回咁拖住真希波離開車站
個真希波明明係新劇埸版嘅人 但最後竟然做真嗣條女
庵野秀明係咪痴撚咗線對唔對得住班舊fans
我都以為放低左明日香架啦
你老母,睇到真係屌出聲
用佢老婆做原型加入去
你話呢
戲份少都照樣可以坐到正
再一次證明識人好過識字
EOE最完美沒有之一
跟我一齊叫口號
EOE ! EOE ! EOE !
而家直頭話俾你聽
由破開始已經諗定左係真希波結局架啦
明日香俾劍劍屌足十四年呀
コネメガネ

由q 開始已經講左
點解會咁本身以為係09凌波會帶真嗣去搵返原本係Q個個凌波 之後明日香就同真希波繼續拍住上

但原本Q個個凌波去咗邊 係Q好似淨係地底個個lcl樽入面見過一面?
咁我當我冇睇過新劇場 btw序同破都幾好
唉 此情不在

我接受唔到
真希波原型唔係結衣B B咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞