【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (6)

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
https://twitter.com/khara_inc
日, 英, 中(簡)公告, 笑左<曲解>
唔少人睇完new type就剷上個副監督個twitter
終於知玩大左
有冇訪問懶人包
無follow咁緊lu
理解明白(性)廦好, 係自由既

因為我都幾鐘意個泥沼式既感情
由其真嗣同明日香之間既扭曲
最好再加上互相沖擊治療或是震撼教育
(例如同人寫既互相傷害, 但完左又自己心痛
或者一邊講憎死對方, 但另一邊出事又勁想救對方)
令到可以面對自己同對方既黑暗面同傷痛
開始慢慢減低自己既心理防禦機制
同正視自己在意既感覺, 感情昇華

所以先推薦Genocide, 寫到依個feel
又扣得住EVA NGE個幾個core
而純言情真係無EVA個feel
(NGE佢兩個AT field厚到傻

EOE橙汁, 真嗣同明日香溝通到鏈頸個衝擊感實在太難忘
橙汁歌都有一對, 都係旋律輕快歌詞惡意瘋狂
英文版已經改到無禁惡劣,
庵野寫既日文歌詞真係痴線,
扭曲但真心好正
#626 開始睇啦ching
有師兄譯左D重點既啦
hehe抵啦
巴打個框係邊度買?
同問
"Get over it. They're fictional. There are more important things in the world to have outrage over."

呢句無得輸
你嬲就唔得
又係低能非洲logic
除左2號alpha同8號beta, 仲有冇新eva機出?
無記錯終有新二號機(FA!?大導彈倉+火神+JA外置甲+鏈鋸+斧),
八號機改, Mark 系列量產炮灰, EVA雙手自爆炮灰

山下本身仲有把陽電子炮想俾新二號機
但話好似吹大左, Wille 無重工點養得起
二號機已經山下親生女禁(不嬲都係),
但劇情關係...

可以望下山下個twitter
https://twitter.com/ikuto_yamashita
btw, anima既大刀同二號機人馬Design都值得一睇

今日開始入場送既綾波海報
嘩 好很靚喎,谷票房真係要靠呢d,分每段時間既入物贈品
香港一定唔會咁做肯定送個file就算
谷唔谷到100億呢
難呀 又緊急狀態
eBay
近排重溫返Q, 想問下究竟mark 6有咩特別

淨係知佢係使徒+甲, 但點解呢隻使徒會係月球到?? 唔係全部都係地球架咩?定seele on99帶一隻上月球到?
根據破既講法
冬月話根據死海文書外典去整既真神
同其他EVA整法唔同
或者係四個亞當之一?
渚薰坐上去係直接有光環

係月球整係應該關渚薰D棺材事, 同埋掩人耳目
同埋序全記錄設定集係寫係月球發掘mark6素體 (有核心)

你講起就記得
好似好未解<Q>mark6 點解變左第12使徒
本身係定之後先變左係?
mark6又點解大隻禁多
同埋第11使徒去左邊?
把卡槍又去左邊
暫時睇唔到有hints話隻mark 6換過涵(使徒)月球果個巨人就係12使徒?但唔明點解話接近神

巴打知唔知係咩情況下先會出光環? 太耐唔記得
補返張發掘圖 睇紅框 (發掘基地, 核心樣)

所以一係本身就係第十二使徒
一係就第十二使徒入侵mark 6

如果mark 6 係亞當(Adams)容器,
加埋<Q>渚薰自稱原第一使徒,
咁mark 6的確係最接近神既存在
同埋SEELE係<破>入面mark 6比其他機都重要

細光環: 覺醒(初號機<破>尾)
細光環: 亞當(Adams)容器?(mark 6, mark 9, 8號機?!-<破>預告)
大光環: 擬神化(<Q>第十三號機, <終>明日香第九使徒+二號機)
但好似<終>都好多光環mark7
我唔知點分析啦, 當我鳩UP啦
https://twitter.com/khara_inc2/status/1393862063957495808?s=19

又有新燃料

明日香迫真治食野呢段motion capture
明日香演員0:24 台詞
"こっちはずっと水だけだ、セックスも出来やしない”
“我剩係可以飲水,連做愛都做唔到”

其實係咪暗示明日香嘗試過同劍介扑野
不過已經使徒化,所以無左性慾

newtype 副監督個句老夫妻原來係真
唔知我有冇記錯係咪序 破都基本上冇出過朗基努斯槍, 係Q冇啦啦彈兩把出黎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞