[繼續開post]西裝,皮鞋討論帖(5)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
遲左半年買,對B&L真係無得頂
尋晚見Carmina Outlet有對Loafer岩,遲左步無左

其實著loafer係咪真係唔洗著襪?

你咁寒底唔好拿出來比

果度乾呀死仔

乾煎我都難頂
套衫就係套brown Italian linen?

呢套係,不過唔係舊野
響drapers本Lino度揀的

睇落都唔錯

究竟麻甩係早起身定冇訓過 幾個鐘前都覆post

琴晚party完去左飲野
兩點幾先番酒店
之後訓唔著

Btw佢地真心唱得

咁緊係chur啦
尋晚見Carmina Outlet有對Loafer岩,遲左步無左

Slipper型你著no-show襪都會現,唔著簡單點;
loafer就隨你中意,我著moc通常都唔著,好似尋日咁大雨,唔著反而唔怕濕曬要換

濕度高又熱就係主因
好難散熱
瘦底少脂肪情況就好啲
戶外我都好少full suit

講真,Milan 同Florence 三十幾度我著suit ok...

有圖有真相

你咁寒底唔好拿出來比

果度乾呀死仔

乾煎我都難頂
套衫就係套brown Italian linen?

呢套係,不過唔係舊野
響drapers本Lino度揀的

睇落都唔錯

無我想像中咁摷

返來再研究研究

loafer就隨你中意,我著moc通常都唔著,好似尋日咁大雨,唔著反而唔怕濕曬要換

其實我都prefer唔著,但我腳大汗,有冇解決辦法?好糾結!謝謝大大

其實我都prefer唔著,但我腳大汗,有冇解決辦法?好糾結!謝謝大大

要其他人答了,我係背多汗

要其他人答了,我係背多汗

腳掌好多汗,我會著
我頂唔順唔著襪, 特別係夏天, 就算露小小襪邊我都唔理照著...

著no show socks
冇辦法 太大汗了 著完又睇唔到
如果真係大汗又唔想著襪, 可以試下爽身粉或者有種Product 叫鞋蜜粉

有一排有來 上下水先
剛剛入手 正

順便問下 佢個鞋頭係咁樣 係咪冇得再加個鞋頭鐵

有得加

有一排有來 上下水先
剛剛入手 正

好靚

有一排有來 上下水先
剛剛入手 正

好靚

Good choice
香港好少人敢著
但事實上好靚

有得加

我對Brown in wholecut 都係咁
照加鐵

有得加

照加鐵

拔釘再切皮姐
好少事

有得加

照加鐵

拔釘再切皮姐
好少事

唔該各位巴打既解答 而家拎去整先

有一排有來 上下水先
剛剛入手 正

好靚

Good choice
香港好少人敢著
但事實上好靚

一見到即買 真係好正
本身想買trickers
http://www.trickers.com/uk/chelsea.html

突然醒起carmina 去官網睇中就即刻比錢了

有一排有來 上下水先
剛剛入手 正

好靚

Good choice
香港好少人敢著
但事實上好靚

一見到即買 真係好正
http://www.trickers.com/uk/chelsea.html

我都諗緊好唔要番對suede string loafer

有一排有來 上下水先
剛剛入手 正

好靚

Good choice
香港好少人敢著
但事實上好靚

一見到即買 真係好正

去馬啦巴打
唔洗諗
之前想去馬但甩踭,連個天都唔中意我

有一排有來 上下水先
剛剛入手 正

好靚

Good choice
香港好少人敢著
但事實上好靚

一見到即買 真係好正

去馬啦巴打
唔洗諗

之前有折個陣都忍到手 冇理由而家破戒
著左一日Mohair blend,好在係爆汗都好快乾曬,唔好係⋯ Lining浸到濕曬,早兩日先乾洗完,又要手洗spot clean佢

好了,都係短褲岩我
著左一日Mohair blend,好在係爆汗都好快乾曬,唔好係⋯ Lining浸到濕曬,早兩日先乾洗完,又要手洗spot clean佢

好了,都係短褲岩我

屌你真係好撚誇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞