[繼續開post]西裝,皮鞋討論帖(5)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
巴打對florsheim有咩評價
最近入左SET 牛仔布既西裝玩

呢排係咪興牛仔布西裝?近期都見過幾次
最近入左SET 牛仔布既西裝玩

呢排係咪興牛仔布西裝?近期都見過幾次

有一班menswear gang做左咁囉
我自己一年前做左件
拎左番黎未著過
INTERN 著灰色西裝 會唔會唔係太好

後生仔着藍色或navy啦,灰色成個老餅咁

我有幾套灰色,都唔係好老姐

灰色可以好得既

灰色先係皇道! 而且灰色由淺到深起碼可以有4,5款色,仲有條子格紋暗花。。。搵本布辦看下灰色有甘多種先知灰色好好J
grad din諗住買件西裝褸扮下野就算,有冇巴打推薦邊到有平靚正?定係都係去G2000?

要知道現實中,平靚正只可3選2。再者,何為平?牛肉巴打就一萬幾千過眼雲煙,你呢?
巴打有冇chino邊間造推介
預2000內
Thanks

2000造一條褲首頁個d可能差少少先得,加多1000實得。
唔知保6得唔得
grad din諗住買件西裝褸扮下野就算,有冇巴打推薦邊到有平靚正?定係都係去G2000?

要知道現實中,平靚正只可3選2。再者,何為平?牛肉巴打就一萬幾千過眼雲煙,你呢?

最大問題係平正野整完,之後望下著都唔想再著
即係大學High Table件荃灣鋪平衫,我諗幾十年後去靈堂我會再著
巴打們點睇藍色西裝
淺藍會唔會唔係太岩去見工?
fresh grad筆直有限 1000頭係咪G2000搞得掂?

深藍會穩重啲。

但G2000無咩款

見工一定係navy 深藍同 炭灰呢d大路野,淺藍你留番去馬場先la
G2000冇款咪馬沙law, 再唔係u記. 我人生第一套suit都係馬沙買,d服務員好好人,唔識問到識,連埋恤呔鞋買襯一套都仲得

一般其實有無話分咩料去造套西裝?
因為有d摸上手好滑 有d摸上手"鞋鞋地"

呢個問題就好像男裝底褲甘,有d摸落好薄,恤衫質地,有d好厚,全綿底衫甘,有d仲好緊身反哂光成條泳褲甘,但都做到男裝底褲。 鞋滑美醜都係觀點與角度,同塊布無關。
布料客觀標準係重量,支數,材料,織法等

最大問題係平正野整完,之後望下著都唔想再著
即係大學High Table件荃灣鋪平衫,我諗幾十年後去靈堂我會再著

不能認同更多 有d早年買落或做落既衫真係望見都
Grad din 就順眼就可以,反正都係著幾次
預2000內
Thanks

唔知保6得唔得

Chino嘅話問過bt佢哋話17xx-19xx左右都有,英國cotton布

預2000內
Thanks

唔知保6得唔得

Chino嘅話問過bt佢哋話17xx-19xx左右都有,英國cotton布

Thanks bros
我出完post都去左問BT
但係佢個隻卡其唔太係我想要個隻
我想個隻近golden harvest

所以我諗緊好唔好去搵現成
因為我見APC個條千五都好正
但未必係我想要既顏色
題外話 BT整一套好似已經唔屬於index ge price range
題外話 BT整一套好似已經唔屬於index ge price range

冇野喇 我睇錯
大家唔好純文字啦 好悶呀。

出賣自己先啦,我無貨啦

你呢排d相呢

出賣自己先啦,我無貨啦

成日都出賣自己架啦我
呢兩日無影相,舊相頂住先

出賣自己先啦,我無貨啦

成日都出賣自己架啦我

Navy safari係AC既?係mtm定rtw黎架?
事關上次行過見到有件rtw 試上身都幾fit

出賣自己先啦,我無貨啦

成日都出賣自己架啦我

Navy safari係AC既?係mtm定rtw黎架?
事關上次行過見到有件rtw 試上身都幾fit

舊年mtm
得條褲同唔岩既Vass F 40,佢地整個39 heel同40 toe box畀我就岩啦

對Joe Works有無人有興趣?US 7.5

細佬新手,有冇貼圖教學?
得條褲同唔岩既Vass F 40,佢地整個39 heel同40 toe box畀我就岩啦

對Joe Works有無人有興趣?US 7.5

你去係睇vass定masaru

連登手機版回覆帖子右上角有得上載圖片

連登手機版回覆帖子右上角有得上載圖片

我果個響底wo...左起第四個logo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞