[繼續開post]西裝,皮鞋討論帖(5)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
有冇巴打係suitaccess造過西裝
睇佢啲suit都幾有florentine style

其實你知唔知咩叫florentine style?

點先可以叫florentine style
虛心受教

睇多d圖啦

Liverano & Liverano係咪可以叫標準嘅florentine style
搞咩突然咁多人post相?

多得大戶帶頭

虛心受教

睇多d圖啦

Liverano & Liverano係咪可以叫標準嘅florentine style

呢個係新既liverano
同五年前既shape都已經係兩回事
舊既Liverano
係Florence 好有代表性既tailor shop
但自從guida走左,已經唔同左好多

虛心受教

睇多d圖啦

呢個係新既liverano
同五年前既shape都已經係兩回事
舊既Liverano
係Florence 好有代表性既tailor shop
但自從guida走左,已經唔同左好多

啲線條愈嚟愈直,唔知以為係日本西裝,反而chujo san出品仲似啲

多得大戶帶頭

都要型男們貼相先帶旺到個場

你嗰套係Lesser?
大家唔好純文字啦 好悶呀。

出賣自己先啦,我無貨啦

成日都出賣自己架啦我
呢兩日無影相,舊相頂住先

第三張條領點先整到個curve
好靚

One piece collar

多得大戶帶頭

都要型男們貼相先帶旺到個場

你嗰套係Lesser?

Lesser 8/9oz,上星期著完,我都係適合裸跑

出賣自己先啦,我無貨啦

成日都出賣自己架啦我

好靚

唔洗one piece 都得既
個領夠大就得
Pommella會嚟香港,睇嚟又要出血

出賣自己先啦,我無貨啦

成日都出賣自己架啦我

好靚

個領夠大就得

都唔同
今日繼續著果件
不過條褲就換左做H&S dupioni silk
件恤衫懶得熨皺過梅菜

出賣自己先啦,我無貨啦

成日都出賣自己架啦我

好靚

個領夠大就得

都唔同

其實係睇領型、領大細同用咩樸姐
要有個curve唔一定要one piece
Pommella會嚟香港,睇嚟又要出血

好彩我果陣逃出香港

出賣自己先啦,我無貨啦

成日都出賣自己架啦我

好靚

個領夠大就得

都唔同

要有個curve唔難,但係collar band個位都係唔同嘛

成日都出賣自己架啦我

好靚

個領夠大就得

都唔同

要有個curve唔難,但係collar band個位都係唔同嘛

咁人地問個curve 姐 ...
有無巴打有咩loafers 推介?
本身著緊Loake Brighton Loafers
有d想入對Trickers Chelsea tassel loafer
麻甩可唔可以post 下cj 對whiskey Harvard 毒下我,最好襯牛仔褲
麻甩可唔可以post 下cj 對whiskey Harvard 毒下我,最好襯牛仔褲

無著

無著

個隻376 Last heel 窄左幾多?
有點想summer sale 執對unlined suede版
今日咁熱咁著我真係恭喜你呀

唔係好掂

我着tee加短褲都滴汗,佢真勁...

無著

下次有機會

無著

下次有機會

後日去意大利未必會帶果對
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞