[繼續開post]西裝,皮鞋討論帖(5)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
繼續頹

巴打你呢對BL tassel幾錢?

Navy好肉斷左貨
繼續頹

Navy好斷左貨
繼續頹

Navy好斷左貨

好似係
好撚曬

個底融左未

見你咁講即刻望一望鞋底
請問dress shoes/boots(講緊靚嘢)係咪一定皮底?但要應付香港啲路磚,咪好鬼快玩完?係咪預你出入商廈、酒店、辦公室架?
我想問如果買恤衫(去宴會著,有pattern個類),有冇邊間係推介架?
我想問如果買恤衫(去宴會著,有pattern個類),有冇邊間係推介架?

買定做? 同埋你要咩pattern?
請問dress shoes/boots(講緊靚嘢)係咪一定皮底?但要應付香港啲路磚,咪好鬼快玩完?係咪預你出入商廈、酒店、辦公室架?

都有好多唔皮底

你係幾錢budget
你要既pattern 係講一般直條圓點格仔定去跳舞禮服個啲
想問下巴打們,皮鞋去馬莎買好唔好?

你係幾錢budget

白色直條,可能個領位內係另一種顏色
類似呢種 https://www.google.com.hk/search?q=%E6%81%A4%E8%A1%AB+%E5%AE%B4%E6%9C%83&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjihrm6rbPUAhXIXrwKHbL-DuoQ_AUIBigB&biw=1417&bih=765#imgrc=qGtXIqygDJxedM:

睇你自己預算同咩要求
巴打們,牛仔褲加皮鞋應該點樣着襪呀

咩鞋先

類似 oxford 或者有少少雕花個 d

對鞋咩色先

啡色

咩啡先得架 描述得精確少少啦大佬

sorry

咁上下啦

睇你自己預算同咩要求

$1000樓下,諗住揀啲棕啡色又有啲花紋襯深藍色西裝。

你係幾錢budget

白色直條,可能個領位內係另一種顏色
類似呢種 https://www.google.com.hk/search?q=%E6%81%A4%E8%A1%AB+%E5%AE%B4%E6%9C%83&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjihrm6rbPUAhXIXrwKHbL-DuoQ_AUIBigB&biw=1417&bih=765#imgrc=qGtXIqygDJxedM:

師兄,恕我直言。呢d恤衫好倫敦金/地產sales風格
巴打們,牛仔褲加皮鞋應該點樣着襪呀

咩鞋先

對鞋咩色先

啡色

sorry

咁上下啦

點襯都似老餅
各位巴打如果grad din around 2000到去搵洋服店d款會唔會比較老土岩大人多d?定係facebook 有d 新式西裝店優惠價999成套會比較岩?
想問下有冇巴打去過 天裁行bonham strand訂西裝?
價錢服務如何

咩鞋先

對鞋咩色先

啡色

sorry

咁上下啦

點襯都似老餅

我唔知着咩襪
巴打有咩意見
各位巴打如果grad din around 2000到去搵洋服店d款會唔會比較老土岩大人多d?定係facebook 有d 新式西裝店優惠價999成套會比較岩?

買件Suitsupply jacket 襯恤衫chino

二千我估連suit supply jacket都唔夠

suitsupply 最少都3千啦單褸

suitsupply 最少都3千啦單褸

英國訂£229

對鞋咩色先

啡色

sorry

咁上下啦

點襯都似老餅

我唔知着咩襪
巴打有咩意見

呢種鞋我見人通常著深色調花襪,我都想知好唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞