【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (2)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
2個post都係集中屌香劍毒撚真係好可怕,明明連正片都未睇之前都有人話劍劍似係大哥多過伴侶
加上, 明明真嗣為左救另一條女搞到近三沖爆發,搞死埋加持,14年間都冇幫過明日香,新劇場版對佢2個感情都冇刻劃得咁深,鐘意第2個有幾咁奇
14年,毒撚都可以變型男啦,講到佢同其他路人一齊都冇咁嬲,唔好話我話,佢同咩人組cp你班友都一定會話明日香係雞比人中出足14年
我就覺得,明日香一路比人感覺都係外表堅強,內心軟弱,宜家搵到個歸宿咪幾好
邊到有提示講到
本身同eoe一樣
只係唔係全世界LCL
我又唔係咁睇
明日香咁炆憎正正就係因為仲係對真嗣好上心
睇Q個陣覺得明日香對毒撚似係「大人照顧小朋友」多啲
其實真治同明日香只係識左幾個月

明日香同劍劍相依相戀左十四年呀
但真希波對推進劇情嘅參與度都幾低下
感覺似你打機戰總會出一兩隻輸出平平但會做下駁腳俾主力部隊埋齋嘅二線實力隊友咁
打交永遠有佢份,但永遠都係同上帝視角嘅tone同其他角色交流
但現實上得gay薰先係特異點,令真希波嘅面目更加模糊

所以我咪話結局如果係拎返霧島真名出來配真嗣嘅話,成件事仲神
都係唔明有咩咁崩潰
無期望就無失望
唔計其他野,無論新版舊版劇場版複製人本人又好
成套劇入面最唔撚夾真嗣既就係明日香

明日香代表既係碇真嗣少年時期對異性既憧憬
係難以觸及既初戀,仲未計破碎家庭長大既真嗣根本唔識處理男女關係,明日香就算真係移情別戀又點,根本好正常,唯有主動或者被動咁放低明日香,真嗣先至可以成長到

格硬配埋一齊,碇真嗣呢種弱氣性格實比明日香瘋狂糟蹋,無法互補不足之餘仲會互相拖累,根本無人為左碇真嗣諗過,個個淨係想佢係中出明日香果個

以前我都好撚憎碇真嗣,覺得佢係救世動漫入面最垃圾既男主角,唔配有綾波同明日香呢啲咁好既女人

大大下先發現成套劇所有大人都係仆街陷家剷,碇真嗣deserves better,佢屌阿姨甚至屌自己老母都好,都唔會係明日香
剛剛睇破
零波入水槽係REI-002
而明日香有玩公仔,但係冇左老母個part
我好鐘意明日香同劍介

真治都追求到自己既幸福,有乜好失望
等睇日本仔炎上
入面唔理大人定細路,個個精神年齡都好似未發育咁

明日香咁耐都無幫過真治乜野,拖佢後腿就多
出事就剩係屌鳩佢

其實而家真治有個大波阿姨一齊咪幾好
個性格正常過其他人好多,又開朗又大波
以舊版黎計,其實真嗣同阿麗,基薰,美里是但一個一齊都正路過同明日香,同埋其實舊版愛情成份都唔重,唔知點解啲人咁鍾意玩情侶配搭,EVA果啲感情線其實配料黎既姐
同班EVA毒撚講 EVA 神話已完,大家focus 翻現實世界啦
老庵怕你有牙
佢都收慣刀片架喇
庵野追過宮村優子同林原惠都衰左

真希波係庵野老婆moyoko 既化身

成套eva 就係庵野自己既投射
要同過去既明日香,綾波講再見
真希波係黎拯救真治
就咁看d 文字 我覺得幾好 唔錯
唯一唔高興就係知道 無得再等下一套。。。
絕對的遺憾
我相信大家都係 M底
不斷想等 等 等 等幾多年都等
其實都幾真實 ,現實世界唔會有人等你咁耐
序破係正常
只係Q short左
唔係冇人會話

另外,真波真係可有可無
最撚痴線係佢老豆,直程失心瘋到要玩橙汁
根本所有人都CLS,大既顛,細既有心理缺陷

真希波起碼係一個正常人照顧到碇真嗣,然後比機會佢成長先,其實佢本質唔壞,亦有勇氣同承擔,係eva個世界無比機會佢長大先會搞到咁大獲

你試下佢老母遲死五年?
佢變到好似獅子王凱,當初號機係Gao Gai Gar咁揸都仲得
由尋日朝早追post再經過一晚沉澱, 我自己都有的體會

其實邊門邊派, 乜黨物黨都好, 我就一把年紀睇完屌幾句生活又如常, 有人等十幾年接受唔到人之常情, 有人睇得好開劇情設定行先亦無礙

無論如何, EVA已經完咗, 用差唔多人生4分1時間去參與其中, 有幸見證一個傳奇誕生同落幕, 都係時候要放手再向前行, 祝大家都搵到屬於自己既幸福
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞