【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (2)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
惣流仲係沙灘比真治屌緊
咁講香黨會唔會安樂d?
庵野拍新版EVA都係想J 坂本真綾把聲,何必咁認真
其實我反而覺得真嗣講"曾經鐘意過你" 係有D 怪, 佢地在破其實都唔算交流多, 場刊到都講真嗣承擔唔到已經大人咗既明日香, 所以佢將明日香交番俾大人既劍介都算合理, 而且上邊巴打都講劍介同明日香係似兄妹多過戀人/炮友 , 明日香使徒化後都已經唔係人類, 佢唔再介意Lilin既目光都合理。 雖然明日香最後唔係同真嗣一齊的確遺憾
顯外話: 咁今次真嗣係唔係終於算係救到明日香?
咁老賊唔使拍eva啦, 叫佢玩fgo仲開心
救乜野
根本就係全心想玩爛佢
其實唔算救到
應該封印左係初號機同老豆老母一齊成神
eva受歡迎係因為個故事有深度,主角容易被大眾代入,心理描寫篇幅多

幾時eva變到咁表面,係為左睇cp同戀愛故事?

上面仲有人話最終話8成文戲2成武戲會好悶
明明eva最吸引就係佢比線索去解釋個故事,當年eva2為左知道裡劇情而不斷去挖機密文件,再一班人討論重建返個劇情背景。果種樂趣今日仲有無人明?

作為20年資深fans,只要故事各人都有自己幸福已經係一個好結局
但官方賣cp賣好恆
劇場版Q勁唯美
dllm完全接受唔到
你講緊野有道理
但係同有冇CP係冇衝突
全部講eva唔係戀愛故事所以冇CP嘅人
一係邏輯有問題
一係盲
一係就新舊版,漫畫同係坐住個腦嚟睇
點解唔係戀愛故事就冇CP
佢推咗咁多年故事,週邊 CP, 你地又盲撚咗 ?
eva受歡迎係因為個故事有深度,主角容易被大眾代入,心理描寫篇幅多

幾時eva變到咁表面,係為左睇cp同戀愛故事?

上面仲有人話最終話8成文戲2成武戲會好悶
明明eva最吸引就係佢比線索去解釋個故事,當年eva2為左知道裡劇情而不斷去挖機密文件,再一班人討論重建返個劇情背景。果種樂趣今日仲有無人明?

作為20年資深fans,只要故事各人都有自己幸福已經係一個好結局
你講嘅野係有道理
但係同有冇CP係冇衝突
eoe黎,呢段劇情係暗示真嗣想發動補完既原因,因為怕被人拒絕,所以先拒絕全世界
啱啊,一開始佢同明日香佢地既關係,人物性格都描寫得唔少
one last kiss 宇多田
我就覺得CP同故事係兩回事嚟,無話會互相抵觸,鍾意睇CP唔代表唔鍾意個故事,反之亦然

我作為老Fans,由破去到Q已經對解釋個故事無乜祈望,因為太多hidden 既嘢無交代,最簡單連真希波連個咁主要既人物都交代得唔清唔楚
我無否定CP論

只係覺得因為cp而否定晒成個ip,作為fans係好傷心
然後搵兩個寫都冇乜點寫過嘅人物
配落兩個主角度
寧願唔好寫佢地有cp好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞