【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (2)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
痴撚線
因為漫畫版個鋪陳夠

其實新劇場版明日香唔同真嗣一齊,我個人係完全接受到
始終冇左跳舞,落火山果D情節,2個人關係冇TV咁親近

但大佬你而家好似畫到尾,見到明日香同4眼仔都單身wo, 就畫佢2個一齊啦
嘩大佬,你估我去茶記食早餐搭枱咩屌
今朝見到劇透第一個反應係不如變LCL算
我睇到都呆晒

佢係執完放返入個腦到
個頭蓋無搵左一忽
咁舊版都係好多setting無講

因為當初就係大家睇唔明tv版做乜
引人討論,所以先咁hit
唯有安慰自己使徒冇閪冇得仆野
AT力場封西
咁佢用14年空白黎屈你機

班長結完婚再離婚都仲得嘅,14年
四眼龜我屌你老母呀
月球灘血 係唔係EoE造成,係好大爭議
破—分鏡集,「第二次衝擊」出現世界樹,有血射咗上去月球

但最後出黎,破「第二次衝擊」咩都無
加上,佢成日改設定、劇情
e.g. 序—原劇本,渚薰唔識真嗣

「第二次衝擊」設定係點、灘血點黎,真係無人知
我就真係未睇到佢邊到有講佢老豆個邊做左d乜

wille 同 nerv對立之後
nerv d錢好似無限咁 ,d工人又無限咁,d量產係數以萬計
屈爆金手指 老豆又不死
仲要唔少ching都有買週邊個d
用錢實際支持個IP

依家奄野場刊補設定撚人
係到發洩下都好正常姐
咁都要被標籤做'放唔低'

BTW 劍介我真係今日先知原來佢叫'劍介'
cls
佢好多野都冇解釋,亦都相信佢唔打算解釋
例如:真嗣點樣上宇宙?
近世界末日,點解一個組織有無限資金整無限部量產機?
L結界係乜?
紅土點解有咁多部eva殘骸?
nerf內部點解分裂等等等等

好多支線都好耐人尋味
唔該哂巴打...但真心覺得 麻麻地預告入面cut咗一小段,確實係好正,但完整版就麻麻。

同樣係宇多田光,序嘅Beautiful World + Fly me to the moon,我覺得好聽好多。
有冇簡短既劇透
我大大隻metal build 2號機同單眼明日香figure擺左係書枱
我依家嬲撚到想掉撚左佢地
屌佢老母
片尾有新版beautiful world
錢同資源真係好痴線
先動化生產
你等多幾日大把人幫佢腦補曬啲設定劇情出黎
上宇宙今集有講
係村生活左一排
美里用主艦接佢地 再上宇宙
成個廢墟咁整到咁多部EVA出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞