【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (2)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
依句諗起H2 比呂同雅玲
又有尿袋隨時充電又有浮遊炮又有反AT力場彈
班4字頭又十字死光又觸手又陽電子炮
萬能AT力場又可以用黎飛用黎斬用黎射
吓,我諗呢度無人會expect 係BBQ結局喎,係屌佢硬砌CP啫
係呀
Air/真心為你 the End of Evangelion
好sad
由細個去買VCD 追住睇電視版同EoE,到大個出黎做野睇新劇場版,到今時今日做埋老豆,終於等到佢完。

忍唔住睇左劇透,見到真嗣似乎終於大個,而其他角色亦都有各自結局,真係有啲失落
其實寫明日香同真嗣兩個timing唔啱有緣無份都得嘅啫,夾硬塞個路人俾佢對劇情有咩幫助
淨係呢幕男主係嗰個moment 同心理狀態下打飛機已經係不能被超越既神作
第一次睇以為down錯h 動
以前好撚多假片名
自從唔見左個14年 有乜柒都可以講係個14年內發生
印象中序同tv版係差唔多,個時佢係打正旗號話retake
點知後面完全新作
去到Q引爆
劇透話返咗去EoE個到
然後講咗式波系列
之後淨返個正常明日香, 靠自己, 玩公仔, 老母short咗,又話好似eoe咁衣服破爛
如果佢係惣流啦, 如果俾劍介佢根本唔make sense, 劍介只係同式波有交流
究竟佢係惣流定式波
唔係親身睇過, 斷9估, 依part少少亂,

成個劇透,係唔鍾意派CP, 其他睇字冇問題
香港幾時有得睇
臭雞
yes
但係如果係式波又唔駁故
9up: 除非依個係另一個沙灘
而式波原型都係咁
斷9估, 唔太make sense, 惣流比較合理
但係惣流 劍劍好唔合理, 會好嬲
睇左漫畫結局就覺得好合理

真希波鐘意碇唯,碇唯同老豆一齊

真治大個左咪愛屋及烏囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞