【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (2)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
由VCD 睇到有4k,終於有個結局!
EOE個結果都屌左十幾廿年,今次唔知要屌幾耐!
不過感覺庵野同真嗣成熟左,雖然有D 王家衛,有遺憾永遠係最深刻,BBQ又會被人屌fan service!
😂😂不過睇死庵野一定會出番外,或者又reboot。
有意無意玩鳩未睇(劇透)既海外觀眾
Mora 已出,有hires!
https://mora.jp/artist/22682/
真嗣真愛係明日香,但佢衣家個時間點已經同唔到14年後既明日香一齊,相反明日香都係咁覺得
只係佢突然多咗劍介
醒吓啦你
除非庵野死咗or發癲都應該無之後
頭先睇返清楚
劇透撚話最尾派歸宿係真明日香
原來更加唔make sense
究竟係劇透撚get錯, 定係真係咁九唔搭八
真明日香邊有同劍介互動
點解每次連登評價差既野,喺日本都咁好評價
今集eva又係,シン・ゴジラ又係

宮村優子都話配明日香同劍劍一齊個幕時覺得好幸福

有個咁關心既同為明日香打算既劍劍真係太好啦
乜嘢係真明日香?惣流明日香
接受現實啦
接受現實啦
接受唔到呀
睇返頂置個劇透
正常明日香, 會玩公仔, 老母癲咗
咁係咪代表佢係惣流
如果係嘅話派劍介,好唔make sense喎
連複製人依個自我安慰都冇埋
其實新劇場版 阿當同莉莉絲係咪做左路人甲

TV版係主要伏線同最終補完嘅關鍵
新劇場有出現過但冇關重要咁
劇透唔係話舊EoE世界有TV明日香嘅歸宿咩?
冇講明係劍介 我覺得係講緊TV真嗣(=過去輪迴嘅真嗣自己, 所以"我曾經愛過你"一樣成立)
接唔接受都要搞返清楚個故仔
反正有3個end
都唔明點解有4個adams, 同6把槍
舊劇場版當年咪又係一班人話庵野報復,存檔死清光,爛尾,垃圾劇

都睇化了
唔會有人明
自從由破->Q,無人再明做乜鳩
eva 憑感覺去睇就夠

太多考證到最後只會覺得係俾庵野玩鳩緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞