【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (2)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
咁clone都要有個參考俾佢clone
唔通係用上一個輪迴嘅遺跡?

利申FF
可能一早plan定 劍劍NTR, 戴定頭盔
未追晒成個post

輪迴又點變出黎
咁新舊版係完全無關係
定新舊版都係輪迴入面

惣流(tv/漫畫)/式波(新劇場版)有無理解錯

即係惣流明日香啲figure就唔係公廁?
媽阿好亂阿
為拆cp po路
總之明日香就係被人中出射滿滿
理得佢姓乜
反正都要改名叫相原明日香
唔同人黎

惣流 - 係設定上更加dark, 喪母, 重度依賴人

式波 - 完全唔依賴真嗣, 無戀父設定, 一開頭就一腳打爆使徒
會講真嗣打飛機只係想強調佢雖然好不堪
但睇返佢既處境,就算佢做左啲咁過分既事都可以理解

講得難聽啲,係破碎家庭長大、逼上戰場既碇真嗣係需要有人ugg,因為佢由細到大都無得到過恰當適合既親情同父母愛護

明日香對碇真嗣既輕藐、任性同所謂傲嬌係佢最唔需要既野來,兩個都係破碎家庭長大既人無謂互相拖累
其實佢可以夾硬寫由破入3號機 改變左動畫係同學冬二後
俾初號機咬碎左個倉個一下已經死左 跟手近第三次衝唔撚見左十四年
clone出黎既明日香就同零一樣係白紙 冬二同其他人一齊 得返宅男劍介係身邊就俾人食左

但係佢乜都唔寫D就直接配就仆街左D
我估:今個輪迴式波同綾波都係實驗室clone 出來,式波用阿媽綾波用唯,所以式波明日香無晒戀父情結同對老母既愛恨
新劇場版入面式波系列一直都只有一個
破果個無死到,如果唔係點黎今集使徒化

其實舊版Tv明日香
個份傲嬌似係佢心理變態嘅副產品

新版就純傲嬌咁
人設捨棄深度但就易入口好多
邊個明日香都係臭雞
當初話改叫式波純粹係因為惣流同綾波葛城唔係同一個級別嘅戰艦,人物性格冇影響,咁話喎

但新舊都睇哂嘅我會覺得,明日香嘅性格特徵係新舊之間係調整得最多嗰個

惣流嘅自尊心高到令人厭惡,到EoE都係差唔多,但式波單喺破入面已經展示咗好大嘅心境變化
ching講得o岩 式波其實比TV版強勢, 獨立好多

只可以話新劇場版既明日香係為左中斷輪迴, 完結eva既新角色
https://youtu.be/eZK9Ti-B_lA
呢個人係咪兩年前就講中咗
如果咁講
真嗣 新劇場版 成長後都同 舊版 完全唔同啦

最想睇長髮綾波係咩樣
渚薰 自已輪迴咗好多次
月球上有好多複製軀體 俾渚薰輪迴用
點解世界會輪迴、個機制係點,完全無講

有出現類似「漫畫、TV、EoE」嘅畫面,但唔完全一樣
所以,唔知「新劇場版」同其他版本 有冇關係
其實睇果時明日香同劍介個feel都唔似係埋一齊 上到黎睇唔知點解你地咁嬲
明日香回想細個望到真嗣父母好鍚真嗣 覺得自己好孤獨 想有人摸下佢頭讚佢叻 之後出現左個大人劍介著住公仔衫坐係細個明日香隔離摸佢個頭 似兄妹多過情侶
同劍介大個成熟左有魅力好多 要配明日香都唔差 係Q之後明日香一直當真嗣係細路咁睇 Q最尾又無去幫明日香 都無咩可能
睇完之後訓左陣唔係記得太清楚 有錯輕手d
唔知要貼幾多次呢張圖

原來眼鏡唔係佢地戴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞