【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (2)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
上一個po
其實我見出面討論係好撚多人討厭真嗣(鬼佬同牆國人都有)
話佢性格有問題乜乜乜、垃圾、睇佢唔起之類
不過本來就唔係每個人都要有呢d問題先至可以有共感既,只能夠話呢個世界係有庵野想屌的人
我反而覺得而家似係佢想釋放番自己多過勸世

如果天下男人都咁諗啲女點解要派綠帽就好了
其實我覺得敗筆真係啲cp轉得好硬
(明日香另計,話晒過咗14年,移情別戀唔出奇)
個故事其實可以嘅,
終於解決咗輪迴同老豆老母
零佢好似無食?
唔Quote

當初舊版 影聲優屋企有幾污糟邋遢
已經想叫我哋唔好FF,留戀乜柒

而家廿年都嚟嘅新劇場版,再引班友課足咁耐金,留戀番eva呢個ip

哎,拖咁耐收晒錢原來講一樣嘅嘢
佢開放結局fans咪冇咁反感
係要寫死咗呢兩對
eva本身就係一班精神病人去策劃秘密陰謀

要搵正常人,叫班鬼佬睇天竺鼠車車啦
新劇場版無母女丼
有無人接貨
成套嘢唔係因為每個角色都有心理缺陷根本就寫唔到咁既故仔
睇retake 當完左佢

屌你老母呀
睇劇透有度話老豆為左個仔明白點解佢想所有人變橙汁
所以令佢愛既人都死 等個仔都認同佢
即係個輪回係司令整出黎?
其實我明白每個導演都有自己想表達嘅嘢同手法,但真係唔需要鋪廿年玩到咁盡囉
睇得自己太重
Eva講到尾對所有人只係個過客
今日sad完過兩日就無野,繼續睇第套野
但日後一講起eva 就係被人食左既明日香
咁樣搞臭自己IP叫人點課金比你我都好想買明日香Figure架
呢張至少都順眼吖
原圖見到眼冤
邊張原圖
祝你幸福快樂呀 真治!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞