【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (2)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
或者我補充得唔係太好

睇返以前啲訪談, 庵野唔認為鍾意機戰類既人有真正既幸福, 所以佢先會製作eva呢個系列黎探討呢個問題

而對庵野黎講, 新劇場版既用途係希望終結褔音戰士呢個系列既包袱或者所謂既輪迴

我估佢野心應該唔只框死係呢個系列, 所以先會拍返哥斯拉/超人 佢自己本人都尋求緊真正既幸福

各位ching打細力啲唔該
收住錢報復社會
+埋加賀未
明日香就咁改名有咩用除咗姓同性格之外係破同Q個故事入面都無講過其他

之後真嗣係破同Q經歷咁多都唔得 咁點解唔可以係真嗣係「終」正式蜕變承擔起明日香,就咁講真嗣承擔唔起成長咗嘅明日香但係劍介就可以都cls

庵野有大把方法去處理,佢就用一個咁撚惡意嘅方法+結尾係車站去表達佢想同現實嘅人講嘅嘢+終結Eva
One last kiss full ver勁好聽
其實唔係放唔放得低,係2條CP線(疑似)根本就冇鋪排

由套Q開始放飛自我都算,要觀眾自行腦補
而家完左重要屌我放唔低真係血都嘔幾斤
link???
劇情腦補 背景腦補 人物成長過去腦補
而家cp發展都要腦補
屌那星

真治都唔撚care 明日香俾劍劍食左, 你班塘邊鶴喊乜鳩

真治un 緊個62 歲既大波嬸嬸唔得閒, 無你地咁放唔低

庵野秀明教我地係時候要向前邁進架啦, 成長啦
條撚樣今年 60歲 你估佢10年後得撚閒再整EVA咩
益吓大家啦巴打
一對情侶
想搵錢就
再超人,哥斯拉,EVA抽一個re ga la
唔好再FF啦 完左啦 人哋個ending都話再見EVA
就算整都唔好搵佢啦
佢整肯定又撚狗
都廿幾年佢都放唔低鋪撚狗癮
真係比佢吹鳩漲

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞