【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (2)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
月台上應該係真實,因為最終戰真嗣本身想連同13號機 初號機自插,比佢老母(精神阻止)
之後送左佢返地面,之後真希波都到左 叫做回應返之前 話一定會接真嗣

自插左 就完結左成件事
睇返真嗣最後係月台,個人係大左(成熟)
同埋都有電車,應該就係復興左

不過 又話渣eva會有詛咒唔會老
以家係月台就老左。。。
明日香話 唔會老,但只係頭髮會生長
但係月台明顯老左
根本唔洗咁刻意
故事本身冇舖過
又唔係一套愛情故事
由得班CP廚自己FF咪算
而家禁曬同人本擺明報復班CP廚咁
所以係ff世界既沙灘
2個互相表白都係話曾經鐘意
原來一切都係毒撚FF
係時候精神勝利法自我安慰
式波已經死咗
漫畫惣流真嗣依然是CP
都係最鍾意序嗰首beautiful world同fly me to the moon
最終戰 劇入面d人都覺得奇怪點解會有d違和感
原來係老豆同冬月設局就係想令明日香解封 做第9使徒之後利用佢做活祭
今集片尾都有beautiful 再感動d既ver
明日香同劍無出現係月台

出現係月台既係0同緒 都有望住真嗣
所以我都唔太肯定係真實定點
呢首差唔多係日本國民歌
當然片尾都係有真實場景,車站,再用航拍
不過有d位已經唔太記得可能有少少錯都未定
過多幾日2刷先
最神一定係個19裸體聊天室
如夢似真
令大家都會混淆
EOE最後係咪都有綾波嘅幻影出一出咁?
今集係join to the world
我聽到以為聖誕節
如果計劇情 eoe反而好d
自己覺得
短而精 ,但就少左文戲 內心戲

新劇場版就相反 少打 多文戲

但真係有d悶
尤其係你要代入真嗣 個種 “最衰都係我引發左3rd impact” 無限loop
係條村loop左好耐先釋懷到
知唔知點解首歌叫one last kiss

明日香:「劍劍我出發啦,我走之前can you give me one last kiss

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞