【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (2)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike

依度應該有好多人想撕爛張圖
再燒咗佢
屌係唔支持姐
但如果真係有鋪陳,都未至於接受唔到
咁樣麗廚又會暴動其實 舊劇場版已經係明日香end 破又整到麗end咁
我覺得今次劇本算幾好 EVA其實都處於一個死位度其實點埋尾都一定會比人屌爆
最少佢今次每個角色都有自己嘅結尾 高低章就見仁見智
明日香本身已經有EOE ending 麗又等左14年終於等到真嗣 薰見到真嗣脫離到輪迴
老豆老母最後又重聚到 東治同班長萬年路人又終成眷屬
終於同到老母一齊

碇老母先係魔性之女, 碇司令, 副司令, 真希波個個都鐘意佢

為左佢搞左咁大壇野出黎
有冇睇過舊劇場版?

如果冇睇過..見你又睇開巨人..應該都會鍾意呢type結局,呢套舊劇場版絕對係上上級神作
黨爭就係咁,咩都好,最忌就係編劇將輸嗰個求其畀舊橙就算

但係唔計CP問題今次完得算係咁,除非又搞咩新TV版,唔係既應該今次真係完
我真係唔信會有人支持由破開始鋪感情線既劍劍同明日香囉
都話接受唔等於支持
當年麗派可以唔支持EOE個end,但都唔會屌
所以呢把野最後去咁邊?
我訂咗麗做封面個版
應該就係老豆用左
所以先成為假神
又識飛 爆頭又唔死
我都訂咗我黑膠同cd都訂咗
one last kiss 好好聽
上iTunes買算
我係其中之一

收聲就算
始終綾波定位就係用黎填補真嗣對母愛嘅渴求
無論係唯嘅肉體(真嗣老母)
定係莉莉絲嘅靈魂(全人類老母)
都係呼應緊[老母]呢個核心
綾波對真嗣嘅愛係母愛而非戀愛
同樣真嗣係綾波身上都係想搵母愛
只不過真嗣毒撚格唔識分
美里都係一個母愛嘅例子
真正戀愛由始至終都係明日香
其實咪又係一樣, 講真

我今朝八點半開始等文字劇透真係好撚峰迴路轉, 明明大家都好開心

跟住出左明日香叫劍介做劍劍個消息個氣份就急轉直下

我仲留緊今朝5ch nanJ 個幾十條直播劇透thread, 好撚睇過套戲囉
劍劍真係太轟動
Me too

我諗我開始明白庵野,終於有借口脫離呢個無間地獄
司令隻眼有d似舊8號機
睇多次又傷心多次
想當年已經唔買真希波,接受唔到新角色,依家仲擔正女主角,新eva狗也不屌
咁以前都有兩大女主角派之爭嘅
佢以呢套作品嘅結局嘅慘況,無論配俾邊個,另一批fans都唔會屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞