【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (2)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike

第二日知結局的日子 頹
完全接受唔到明白香同個二打六劍介一齊
真係寧願佢無出過
屌佢老母
唔好話明日和,真嗣呢一生都係人等緊個呢句身為當下選中之人,深沉於自身同眾人的救贖為的可能真係一個”我原諒你”
香**
我有入場睇,雖然話真嗣成長算好事
但老老實實中間鋪墊唔太夠
由Q完個陣既廢人狀態
淨係經歷過Q綾波變橙汁同見過下美里同加持個仔
無啦啦就成長到有決意搭返初號機,可以去面對佢老豆幫其他人補完
硬係覺得中間鋪墊唔太夠...

再加上又一堆新奇怪設定(additional impact,負宇宙,黑lilith,第三把槍等等)
就算唔計cp我都唔覺得套戲算交代得好好
睇黎好多人都被打擊到精神創傷
有套hman同名都叫retake
睇完個心 un 住 un 住咁
真係等咁多年比舊屎我
exact7ly same feeling
Re-take有分18禁版同和諧版

和諧版我無睇過,18禁出先迴響大先再出和諧
而家睇返Q
當時明日香已經同劍劍一齊好耐
明日香兜口兜面屌鳩真治,又對佢既唔成熟不耐煩

應該真係發自內心
自己已經成熟係大人
對仲係死𡃁仔既真治無晒感情

其實都真係幾傷fans 心
邊度有呢套h man 睇?
根本就做死真治
冇啦啦射鳩咗佢上太空14年
好耐世紀前
你睇下熊貓重有無 retake 搵唔到就試吓 re-take

正名係 re-take
標準日本動漫卡劇情時就會出現既神(作者)之手角色
因為本身班角色比人寫死哂,唔加呢種超級角色入去推唔到進度
識日文睇完版,英文OK睇英譯,個中譯係英文版譯上譯
啱啱睇過N站重有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞