Samsung Galaxy 集中討論區(122) S10 One UI 3.0 bug?! 白卡(𨶙狗藍們)勿入

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
現在都2年多啦, 3年不是夢
Sony好似黎緊出隻1吋底嘅cmos
之前有另一個香港人評測, 21 plus 係有過熱問題, 雖然佢同21u 同CPU 仲要少啲ram 同電, 正常發熱量應該冇咁勁但最大鑊係佢

所以就算spec 升咗去12gb 都冇柒用, 一過熱咩都熄
D miles 月尾到期 搵極都無野啱

開機票又飛唔到 諗住換野算 (1:0.05

21u 太大部無諗

21同 21+ 比 差1500蚊

當miles0.05計 好似21+ 抵dd

另外想問下 Samsung 自己活動 (trade 機 ,buds+) 係到時收機 有單 上返clubs 登記就ok? 爆芒s8+ 係咪都收到5舊
之前睇拆機,21u散熱版好似細過21+喎,gaming fps都係21u最低
我都覺...有時講幾次都唔準..唔知想點.
我心唸我廣東話唔係咁差啊..之前部s8+果陣都無事
係,但睇review 就係s21 plus 會熱到彈app, 但21u 會用軟件強制限制粒u 黎保持使用, 個人認為21u 使用體驗會好啲因為起碼仲叫用到, 但兩部機都用唔盡s888 功能
遲d 睇下佢有無fix 到呢樣野
呢啲應該出廠就做好
琴日買咗S21+即刻上Clubs登記埋加500換buds pro,有冇Ching知大概幾耐先會收到確認電郵
利申第一次買三叔機
有冇人知道邊度有得買磨砂貼?s21
尋先連單放1100俾人
我去海港城專門店拎
佢有出張中原xSamsung單俾我
話用黎保養
到孛係要保養時我唔知佢用唔用到
但條友要單係想firm係真貨
無乜理保養咁
揀左888奶野嘅一代黎換ultra唔考慮頂多年?
Spen係要獨立購買,黎緊仲會有spen pro(姐係藍牙版本)
900收咗件新返黎 ,佢網上買都有單,係怕隻野一開始就有問題要換,唔係都好少出事
前期出貨的驍龍888體質差異較大,導致同款終端設備在高負載場景下的發熱、功耗等表現差異非常大

同體質下s21+散熱一定會好d
本月,高通表示:因為目前全球半導體芯片短缺的問題,極大地影響了目前高通公司的發展。 且由於高通方面早期沒有做好該方面的戰略準備,極有可能導致2021年下半年中出現芯片供應問題。 近期高通方面宣布一項決定:因為芯片短缺問題,所有向高通方面訂購芯片的企業,將延期7個月進行交付。

小米中國區總裁盧偉冰稱,“今年芯片缺貨,不是缺,而是極缺。今年不是一般的缺芯,因此也不立下 Flag 了,不敢承諾今年手機會不缺貨。”

咁你預期係一個好差既體驗
佢要你upload imei +單,要齊哂,等成個幾星期先俾你,仲要唔好有野爭,補完野佢會重新再計個幾星期
連中端tsmc 7nm都要遲交 mtk或成最大贏家
無貨咪唔買
華為: 總有一日有人會跪低求我地買晶片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞