Samsung Galaxy 集中討論區(122) S10 One UI 3.0 bug?! 白卡(𨶙狗藍們)勿入

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
升3.1有問題一律reboot
佢會話你知,唔同日子做唔同卡
有冇人知s21u 用咩usb介面3.0定3.2? 你哋平時同電腦之間過檔案用咩方法或者apps最快
Samsung flow /Snapdrop? 插線嫌麻煩
啱啱search原來電腦版都有 Smart Switch, 屋企已經行緊wi-fi 6 唔知無線方式邊個apps最快呢
電腦唔係手 ching你得閒就索性試下囉,試完比個包膠我地
花哂但都順滑
onedrive
好快爆
更新完3.1, lockscreen個電筒shortcut點一下就開,好易開錯
以前好似要掃一下先開
有成tb慢慢玩
不過的確係唔夠gdrive快,勝在安全啲
Microsoft係最早投共既big tech
半信半疑
緊係用amaze加密完先上cloud
我會選擇加密SD
之前睇android app security blog,好似見過關於sd卡嘅安全問題,內容大意係話,因為android對於程式共用空間嘅存取限制唔包括sd卡,所以啲流氓app會透過write external storage呢個權限黎開後門,包括掃描你sd卡內容,同埋與其他app嘅溝通(共享數據,例如同一個家族app/支那後門),睇完之後我就無再用過sd卡
全部都係珍藏only,冇私生活照
你咪偷
但重到hihi
gDrive功能幾落後,唔係有無限空間既話真係用one drive算,仲買cloud drive送office
Exynos 9825?日常用係ok既
買得M62就唔係要頂級效能啦
Office 365用唔著
放Google Drive都係方便開document
adgard同adblock用其中一個都可以block廣告同youtube廣告,所以手機少用左chrome好多。
夜晚睇白底好唔舒服
telegram
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞