Samsung Galaxy 集中討論區(122) S10 One UI 3.0 bug?! 白卡(𨶙狗藍們)勿入

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
我試左,同watch1 都唔太大分別,係靚仔左同輕左d
但如果行wear os大家點睇?
Z fold 2 5g 865+ gdgd
可惜三星售後服務
洗唔洗喺電腦dl d咩程式先整到
成個操作仲好過Samsung fold
大陸廠搞乜咁超前
唔洗 用usb線連落開著咗嘅pc就得
佢用意應該係避免唔識呢啲嘅人
㩒錯制入咗recovery mode
其實講真部s10 用左兩年 so far都仲好順唔似得我以前部s5 一年就 lag到核爆 (可能我當佢係副機咁用), 但的確係同以前比個 user exp 係進步左好多
spigen 菲林貼好唔好用?
原廠嗰張已經花晒
s10+個自動旋轉係咪好返
呢幾日又好似正常返
我部一時時會自動好返
Good luck 個home up 入面task changer 係咪壞 都唔得既
我係由wear os轉會過黎,
wear os係多app,但手錶黎好少用其他app
而且錶面比samsung又少又唔靚
仲有高通u+wear os好食電
所以對wear os無咩好感
見街有人用fold,我遠睇都見到中間摺痕
剛剛出左部s21,同我以前部s10e比,個mon明顯偏淺偏白啲,2部機都已經係開左自然模式同防藍光,亮度亦都1樣,睇落s21望落冇咁舒服,究竟係我部機問題定今代s21個mon都有咁既情況?
如果S10有埋120hz芒嘅話分分鐘可以用到4-5年都唔使換機(最多去換電)
S10最少可以用到2022啦,唔介意high refresh rate既可以用4-5年,S855性能足夠
當然要頂到心癮
Samsung唔出啲「新功能」引你用,佢邊有錢賺
睇佢120Hz同adaptive refresh rate都要分兩年出就知啦
期待S22出屏下鏡頭+AMD處理器,然後影相又再靚啲
其實想問下s20 fe既定位
見而家賣緊4千幾 但旗艦級既野都有齊?
係咪性價比高過s20
帳面上係一部性價比好高嘅機
用落/望落會明點解可以做到咁平
叉住電打機好快過熱 有冇搞錯呀 咁樣基本上咩都做唔到。。
講緊硬件方面?
s21u?
mon有觸控問題 nfc唔穩定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞