Samsung Galaxy 集中討論區(122) S10 One UI 3.0 bug?! 白卡(𨶙狗藍們)勿入

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
因為唔係個個都咁care相機 旗艦U配中階spec呢招比apple同支那廠玩到高通焗住跟機,你就知市場受呢套
同埋今次s21fe只要正常唔出事,8gb ram版屌打s21+
幾時出
想要輕薄既256gb s21+ size
而家唔知點解越用越多Storage
等緊一部256+大mon機 細機做副機
我都中意S20+ ,買來做考子機,有大mon 同sd card, 但5千尾的價錢真係買唔落手,五千頭就差不多
今日其實想買s21+ 架
但撚上手太撚重
S20 FE 上年10月先出,好難等多半年
希望輕薄啦屌
平價機仲想輕薄? S20 FE 都重過 S20+
我想好似s20+咁輕咋屌
有冇機trade?
無啊,阿媽仲用緊部S7, 拎來trade都唔值錢喇
有時胃信做trade up+300-700
可以留意下
https://www.google.com.hk/amp/s/3c.ltn.com.tw/amp/news/43458

如無意外,三星(Samsung)預計在 2021 年三月底推出全新 Galaxy A72 4G 中階智慧型手機,今天(3/5)這款手機的硬體規格已在《Google Play Console》上遭到公開,顯示將使用高通(Qualcomm)Snapdragon 720G 處理器。

據外媒《GSM Arena》報導,三星 Galaxy A72 4G 將採用 6.7 吋顯示器,支援 1080P Full HD 解析度與 90Hz 螢幕刷新率,並依價格區分成採用 6GB / 128GB 以及 8GB / 256GB 記憶體與容量版本。另這款手機出廠將運行 Android 11 系統,並將獲得官方三年與 Google 四年安全性更新保證。

鏡頭方面,Galaxy A72 4G 使用四鏡頭設計,擁有一個 64MP 主鏡頭、12MP 超廣角鏡頭、8MP 望遠鏡頭以及 2MP 微距鏡頭,前置自拍鏡頭則為 32MP 。整體設計方正,具備 IP64 防水防塵規格,與 5,000 mAh 電池容量(支援 25W 快充)。

此外,另有消息指出三星將會為 Galaxy A72 推出 5G 版本,其規格與 4G 版本幾乎一致,除了處理器使用支援 5G 網路的高通 Snapdragon 750G 外,螢幕刷新率也支援至 120Hz。

消息透露 Galaxy A72 4G 將於今年三月底優先在印度與歐洲上市,售價 450 歐元起,折合新台幣約 15,000 元,台灣是否引入 4G 版本,仍待官方後續揭曉。
ios都係慢 但人地可以完動畫之前開其他app 同原本個動畫又唔會有衝突
聽聞Android 12會改底層結構
希望One UI跟返好
one ui 原本得,唔知幾時開始閹左
2.5仲可以
係咪得閒得濟
S20FE同N20都有256gb
啱啱升上 3.0 個陣 以為自己隻手指篤唔中個 icon 成日要第二次先開到
點知原來係 On9 三叔動畫未完唔比開 app
其實750G嘅效能追到845未?
我又無乜大感覺...可能我個 desktop settings排位千古不變
我直頭連wallpaper都好少轉
wilson好似送pro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞