Samsung Galaxy 集中討論區(122) S10 One UI 3.0 bug?! 白卡(𨶙狗藍們)勿入

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
相機要chur npu同isp,發熱量同打機差唔多,發熱今代888死症黎
係?!即同s865+一模一樣?

咁既話ok wor ,note20u用865+ ok冇問題,唔涼但接受到
https://youtu.be/35aagijqGrk
K40同k40 pro硬件(除左相機同ram speed)基本上一樣,性能照妖鏡啦
870會熱過865,因為870本質就係超頻到變865 ultra
Cpu clockspeed 3.2ghz vs 3.1ghz,其他完全一樣
唔該!即應該好接近865+既溫度,not bad,最少唔會熱到出事

剛開用app check 自己粒865+係行3.1GHz,希望870行3.2GHz溫度接近

其實最期望係s888有改良降溫版
3X用主鏡cut
4X先係長焦

好煩 想用長焦又要襟多兩下
我覺得iphone既變焦邏輯實用好多
最後都係揀左note 20 ultra,新機唔使keep sat 係咪照升one ui 3.1 都ok?
enjoy

note20U好穩定幾好用 (one 2.5)

up 埋上3.1 再reset 埋,暫時都冇問題
samsung ui 用落方便過 sony 嗰種stock ui

不過我主力唔係用note,唔好作準
你裝三星APP 咪可以自設,唔洗靠高通
降左兩度 相機都係好快熱
粒870結構同865+一樣,連粒x55都係一樣外置,所以好大機會3.2GHz係超出黎。
最多期望下工藝會有更好

想問個假設性問題,如果放粒865+/870落s21u度,可以正常發揮到部s21U?除左慢d會唔會其實根本唔夠做2k 120Hz,相機功能etc.
個指紋解鎖好似虧虧地
成日要重開機 或者重新入過先得
一係話錯 一係用力按 用力按又話要覆蓋全部。
唔記得asus定小米865 去到2k144,。888最有用就係5g內置入888到
唔會發揮到100%,isp同npu唔同算力,相機肯定差左
但使用體驗同續航會好過而家,2k120 865已經夠做
樓上兩位brothanks

想要部s21u 865+版
啱啱一開相機佢彈咗個警告話相機故障 仆街我係咪硬件壞咗
triskin
個xm3 壞左
諗緊照買返xm3 定買buds pro好
有冇用過嘅ching分享下
聽咩歌多
你打手
咁真係好用啊嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞