Samsung Galaxy 集中討論區(122) S10 One UI 3.0 bug?! 白卡(𨶙狗藍們)勿入

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
有無人用s21
粒電ok?

所以揀s21
電得唔得?
用落同s20+差唔多

但唔覺得佢既料好似downgrade左?
我意思機殼

睇又睇唔出 摸又會用殼 我就無感
平面mon有無野好左?
係未厚過原廠好多?
未公佈消息
btw,呢度係一般三叔區,歡迎
標題每次唔同
好耐冇開過post
今次同你爭1001
唔洗爭比你開po
要諗新名先係最煩
我又連續開咗兩次
你有冇用active2/watch 3?
用緊fit想買返隻玩
但係得smartband先做到咁輕
wearable既最大作用係型
我覺得用邊代分別不大,用唔盡功能
我建議active已經ok
利申:有G shock所以放棄galaxy watch
我係唔想㩒密碼開屋企門鎖費事污糟
如果有active2可以nfc開
又唔使拎部手機出嚟
買得過既,計下步數都ok
我鍾意fit個design但係fit 2冇nfc又国產look所以冇upgrade到
三叔出隻有nfc版我即屌
https://youtu.be/V46mRQQT16w?t=232

原來有個隱藏gallery lab
粒855性能同耗電達到好平衡 所以好襟玩
不過佢個3.0UI到而家都未fix真係要屌
明顯lag d又有bug
有時唔係閒錢問題, 係值唔值花呢舊錢問題

其實我仲幾鐘意s10, 又有得 check心跳, 又有曲 mon, 又輕, 仲有得插 sd(雖然我插左 sim)

各樣野都仲係唔錯, 係個死人 ui3.0 啲 bug神煩
agger, 我試過出埠去玩全程飛行模式, 間中影下相同開 wifi收下 whatsapp, 中途無熄過機無差過電, 舊電可以挨到成個星期
其實三叔每一年 One UI update 都比到啲新鮮感嘅
就算唔換機 起碼部機個 UI 會有啲變化
Tasker同cerberus無tizen版好麻煩 錶面我反而唔多介意,用緊數字版純黑白方便快速睇
聽聞用左wearos就無左旋轉表冠呢個功能
諗緊要s21 定s1+好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞