Samsung Galaxy 集中討論區(122) S10 One UI 3.0 bug?! 白卡(𨶙狗藍們)勿入

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
唔緊啦,active 2性價比高咁多,而且除非你係糖尿,否則佢個血糖功能你用唔着,而且有排等fda
watch3就慘啲
如果出部s10e size又有120hz嘅機就好
轉咗s21一個月都係有啲唔習慣個size
要細機身 其實S20窄過S21 因為曲mon
用左智手錶多年, 之前買wear os就係貪佢多apps。後尾發覺自己其實主要都係睇訊息,電話來電, 健康監察,時間同錶面型, 同埋電要夠用唔使成日叉。
wear os裝過好多app但係最後其實都冇乜用過,所以依家用tizen無咩投訴
5k 有找都合理啲 起碼唔使
of coz合理上reddit見到人地送一堆buds pro buds+又watch3 仲要四千幾睇到我都想移民

完全唔明個MSRP有咩意義
香港人多少仲會抗拒下大陸機
所以三叔就算貴啲都會有人買

外國冇大唔大陸機嘅考慮
所以大陸機平三叔好多係好殺食
支廠UI好柒係就係順
Privacy feature都慢曬啦,仲係要靠手動adb同app去保護自己嘅cam,mic,同埋gps 藍牙 clipboard之類。 最慢係stock rom,三叔個oneui應該係第二慢
小米好似仲可以比假 permission 去瞞啲 app
三叔有能力做返好UI已經比Touchwiz好咗
Samsung Experience UI直頭柒
三叔解決到framedrop問題就收貨

3.1個動畫又慢,一定要個動畫完咗先可以開其他app
vivo oneplus同meizu都跟進左 其實就係xprivacylua嘅功能黎
但大陸都係賣咁貴啦最主要係人地大型連鎖商會減價爭客 samsung又有得做price match先咁平依度大舖啲價企到硬一硬,要幾個月先開始有反應
諗住買部電話比老母

s20+ 定 s21好
https://youtu.be/2FYvGBcdmXw
咪聽啲支那仔吹就以為大陸ui好順好快啦 one ui全程屌打
Buds pro 幾錢到二手
講緊ui animation同feature喎 你呢個speed test考驗緊soc同ufs速度渣話
應該1k to 1.1k,贈品本質同水貨一樣
A71先係孝子機
老豆老母好買貴D又有咩所謂 黃既買旗艦機 藍既買iphone se
唉是撚但啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞