Samsung Galaxy 集中討論區(122) S10 One UI 3.0 bug?! 白卡(𨶙狗藍們)勿入

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
係呀屌,用緊21u+spigen套, 就算我唔叉電咁樣玩 一樣會過熱 痴痴地線 而家真係有啲後悔 我覺得其他嘢都ok就真係發熱問題難搞
865+中階感光元件鏡頭呃傻仔

大陸牌子全部出副牌玩呢類偽旗艦
紅米 iqoo reno honor

865+唔比佢差嘅鏡頭2000~3000人仔only
點解咁平?
因為一來遲真旗艦大半年出
新cpu 888就上市 865咪盡清cheap貨
再cheap感光元件,鏡頭,馬達,moon, 機身,ram,rom
自然平 仲大把利潤空間
Fe 自有佢target 好合理,平唔使代價?
體質差 影下過熱警告相博下換機

大陸有人買左3部888嘅機做test

其中一個場景平均功耗差異為23.69%、功耗等表現差異非常大導致發熱大,低負載下表現差異較小。GPU高負載情況下,功耗表現差異要比CPU高負債情況下更明顯
叉住電打機粒電會衰退得好快
過熱就會,控制到40度以下就ok
FE 主鏡粒 cmos 同 S20 S21 一樣 仲有真 3X 光學 zoom
著mon充電限10w左走9v檔 搞到超熱仲要充得慢
心癮先係重點, 成日心思思想換新野
有閒錢咪買
好多人部s21u過熱
我又冇試過 可能我唔打機
即係如果我想whatsapp出詳細,就喺簡短裡面untick whatsapp?
跟住有通知時就會直接出詳細通知喺off screen度?唔洗拎上手先睇到?
試下aodnotify?
有無人覺得s21u 同s21+太重
s20+ 手感最好,但又得128gb
睇到佢run 3d mark 個溫度
著左MON唔覺既~
都講左samsung 近年有3部唔買得既機

s20最細

s20 fe

s21u
唔會,youtube premium
本身用s20+
用21u 頭一個星期拎到手酸
習慣左好d 同埋一定要用薄殼
原來可以咁?正!
唉,s21+ 都過200g
定位就係大伏
我自己s21就bt同打機時先會熱
其他可接受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞