Samsung Galaxy 集中討論區(122) S10 One UI 3.0 bug?! 白卡(𨶙狗藍們)勿入

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
https://youtu.be/LbSPKEZwdlE
A52/72居然有matte機背+雙揚聲器+OIS+30X zoom
750G
完全唔知佢啲exynos整曬去邊 寧願俾錢人地買snapdragon,a72 5g版用exynos990咪幾好,exynos1080又潛曬水
用返1080即衝
三大牌子 3叔 L豬都自家OS 罪大就Android
P記都自家OS 支廠多用Android
三叔要轉Android TV可能要等好一段時間

實際上 2k降1080p會比原生1080更蒙同更哂電
但S21+用原生1080p係on9過 2K
咁分辨率幾時都高好架啦
但原生1080都好過左降右降
A系有3.5mm,跟機火牛,耳筒,機殼
S系反而學iPhone乜都唔跟

買高階機嘅人係唔係好恰啲?買中階機嘅人就唔需要環保?
焗你上21u 嘛

大把人唔稀罕堆鏡頭,係2k + 120hz 先係今年重要升級
電視機一定買罪大
因為肯買高階機嘅都係fans
享受畫質 追求細節就一定L豬OLED
信仰就肯定罪大
LG整電視係有一手,手機就不了
所以連電視廣告都寧願sell細機
追求畫質都一樣係罪大 一樣係用LG OLED
OLED 就係 LCD IPS contrast 輸晒比三叔 VA
睇下咩型號
有時 Sony 會用舊 OLED panel
好想知4K mon降到2K係點
但罪大畫面處理同調色冇得輸
你罪大好似都唔係全程4K?
我睇亮度應該都係同LG同代? 不過oled新舊我諗影響遠遠無色彩算法影響咁大,罪大比其他電視公司嘅優勢係,無論電視定電影用嘅相機同後製,佢成條產業鏈都有cover,調色經驗同memc算法應該係最強,係衰在貴同規格落後
花生測完罪大平時係行1096p
但罪大由x1開始就唔係行常規定義下嘅4k

note 20 u!
21:9下點樣先叫4K
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞