Samsung Galaxy 集中討論區(122) S10 One UI 3.0 bug?! 白卡(𨶙狗藍們)勿入

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
佢係用1096×2560+xhdpi嘅display size來run (非resolution)
但最後出來其實係真4K resolution嚟(upscale)
只係為咗啲content比例好睇啲先用上面個個組合

如果screencap,張圖出來會係4K resolution
真4k的話唔係等比都會出現問題而蒙左

soc做唔到4k120
直落1080p效果應該好d,咁啱有人講
21:9呢個pixels唔叫4K我都唔知叫咩
即係罪大假設1III有4K panel可以用120Hz但解像素的話,FHD好過2K?
ips好啲, VA係同價位下抵玩啲,但高端ips贏高端va,顏色,viewing angle同GTG好唔少
note20U one 2.5好正,堅持唔升做小眾
one ui 3.1黎
闊邊行返2160再x比例
就好似x5咁1080p mon 真係闊邊1080

點對點應該係
5040×2160?
我都覺得舊版正啲
升左之後就後悔緊

直接除2咁降就真係比原生1080清啦
因為以前中過太多次招,摸熟左samsung 團隊d風格,所有機而家一撞中一個自己好滿意既version,就唔會再up,因越去到後期佢地就會越隨便,好記得資料送中果版其實已極穩定,逼住要up多次

但note20U應該就唔關以上事因部機未算舊model,係android 11廢累事

我呢個習慣比d frd插爆但部機係我用
唔up佢好似勵鬼咁成日有個icon係頂整唔走

好那煩
要少少紀律o者,每日click兩次就走,有bro分享過整走佢方法,不過我冇理因唔care
21:9 嘅 xperia 5ii
2520 x 1080

x2
入設定個到先恐怖
大大隻字係上面寫 已有軟件更新可用
冇計bro,唯有等等佢整個正常少少既ver

個軟件開發團隊,好需要有d真正samsung fans同用家係入面,而唔係當打份工既心態
個規格同LG V40比係咪超越左?
但2.5 framedrop問題多過3.0
2k mon
OIS
DAC + 3.5mm
玻璃機身

睇你點樣先叫超越
仲有 845 GPU 應該仲係贏 750G
打機唔好用7系u啦
5000電 大mon又90hz
感覺用黎全日睇戲同做工作機幾好
但感覺A系軟件支援好差
A系OS update真係不敢恭維
有冇ching用唔到smart octopus ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞