Samsung Galaxy 集中討論區(122) S10 One UI 3.0 bug?! 白卡(𨶙狗藍們)勿入

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
真,又可以無壓縮過photo
用Bixby set夜晚就系統轉黑,日頭轉返白。
係幾方便
有samsung flow同snapdrop呢兩個唔洗網路又無壓縮嘅方法,點解要經tg咁煩
順手咪用冇乜特別原因
onedrive都可以用office web app/手機App係PC可以用full function Office都好方便
GDrive冇得set link時限,冇得set share密碼,冇加密資料夾,手機冇得成個folder offline access,手機App連file size要禁sort先會顯示
Google photo backup方便但係PC攞相就又要down又要解壓人地dropbox/one drive/icloud玩左on-demand好耐,google係呢加先下放比一般用戶
but GDrive係無限空間中最平果個
用左iPhone好多年,今次好想轉s21 Iltra
想問下Samsung或者其他第三方Keyboard 做唔做到好似iPhone咁,打字即使打打下去番前幾個字都出得番對上個字嘅建議字?
Gboard完美解決
對我黎講samsung flow同snapdrop先煩
tg電腦版平時都24小時開住
隨時一拉落去就係
反而另外兩個要額外開同連先send到
send完又要熄返
邊個方便睇你使用習慣啦
我iphone轉過黎都係用gboard
GBoard得咩,我之前禁極setting都搵唔到
正常使用中
發現係得,但得英文先做到
粵拼都可以
點解要歧視倉頡用家唔通係我落後嗎?
我以前打速成,但後來手機打粵拼仲快
筆劃可唔可以?麻煩晒師兄測試一下,可以就放假即刻出機
有咩
點set
Samsung今年真係主打中階機 a32都有90hz
lm
A52 有 monthly update
如果相機有埋 OIS + dual speaker 就完美
有一排無再跟samsung 版
S21 系列 有無伏位?

識人全家一家4口 轉曬A71
比一萬蚊全家人轉曬機
telegram點樣可以無壓縮過相?
咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞