Canon 用戶討論區(23)MOKO 20樓新毒氣室開幕 一闊三大

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
EOS R5 firmware 1.3.1 is out

13. 解決了使用 Canon Log 3 拍攝時,如果[檢視輔助]設定為[開],觀景器中和液晶螢幕上的影像明顯變亮的現象。
canon 今次出得咁求其真係好耐無試過
ultrawide 影人像係玩自己,個個變九頭身長腿

efm 長短kit 都係唔錯的, 18150 平平地抵玩。 反而呢支外應該買埋支22
18-150問左幾間 一係就冇貨一係就水貨
四x買水貨應該點check? 驚做左水魚
水貨當買二手咁check 啦,驗屍咁驗
伍振榮真係out喇,大家尋日已經討論緊R3有眼控對焦(ECF),佢半個鐘前至如獲至寶咁出條片講,仲扮晒絕密透露,佢都係專心開攝影課程,教人攝影技巧罷啦!真心覺得佢唔適合於網絡平台講硬件...
https://www.youtube.com/watch?v=ZKDnWkj5hiM
咪再share條垃圾啦
雖然我冇幫趁過呢間野,唔知老唔老實,但如果要先錢後驗貨千祁唔好幫趁,好記得有朋友幾年前經price去xmobile訂部手提電話,店員話因為唔會keep現貨要特登搵代理訂,叫佢先入錢到銀行,後到鋪頭取貨,佢去到鋪頭試機,冇插牛開唔到機,店員話新機係咁,幫佢插牛試,返到屋企當然充唔到電,佢拎落鋪頭要求一換一,鋪頭話冇貨,要等一個月,叫佢拎去代理維修部,佢就要求退錢,店員當然唔肯,最後報埋狗,黑狗上到黎,話係私人糾紛,佢地做唔到野,叫佢地自己解決就收隊...
朋友無奈拎上代理,居然話師傅check到部機入過水,人為損壞要俾維修費,費用等於佢半部手機.. 最後佢拎去街鋪俾人整,好似使左六舊幾水..
85 DS 真係好撚正
但ef 135L 都好撚正
我一直都想買依枝 市面又無晒貨又唔想買水貨
Canon官網又貴千幾
巴打買咗機未? 未買可以試跟機買18-150套裝
官網貴過街價, 正常, 唔係嗰個上官網買, 零售店如何生存?
未買
其實仲1516緊 M6 mark II 定 M50 mark II
你地點睇?

18-150 Kit 官方話未有貨
咁唔老實
如果比左錢 驗屍驗到入塵 應該有得即場開另一盒?
正路應該得?
個人覺得ef鏡都仲可以入手
但講緊既係要2手入
ef鏡其實都唔差,只不過係要用接環
相信將來都會仲有市,只不過價錢可能會再回落
所以當租鏡用都可以,等rf平番少少,用夠支ef有錢咪換囉
Ef依家貴到仆街
100-400 ii 我舊年買萬二 而家要萬五諗住等多排連adapter一齊賣上100-500
搵二手鏡都難
canon 已經冇平鏡
EF RF 都冇貨
訂左支100-500 先啦
依家訂要等幾耐
2-3個月啦 渣渣林訂啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞