Canon 用戶討論區(23)MOKO 20樓新毒氣室開幕 一闊三大

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
你用咩機身?
聽過用開canon既前輩講,70-200最sharp果支係f4 non-is,如果用r5/r6就變返有防震,而且價錢好經濟
我用開R5啊
不過我仲有部RP做副機
所以我諗會考慮有鏡身IS先
琴日上左去showroom,真係垃圾黎,鏡同機又固定哂,想試24-240落R6都唔得,一定要用R試,之後試枝24-105,一令機就係對住塊玻璃,之後又有漬一野對落d漬到,同以前比真係差好遠好遠
因為佢地唔憂賣 支支都要等
其實佢明cut cost,以前一大班人返工,全場連櫃枱起碼6-7個人,琴日計哂全場先4個,兩個staff仲要吹水無理客
1月買2星期就有貨
RF 小小白真係太貴
但用EF DISCOUNT 左既價同原價RF 比係唔公平既
所以唔急用就等返半至一年啦
冇得用R6 試24-240咩?
我上次都係用R5 試85 同50 1.2 都冇問題bor
咁就真係小小白II吧
有買貴無買錯
佢話無得咁樣拆出黎,因為綁哂線lock死左,因為R+24-240一定係依個組合試,一令部R上手d制完全唔識咁,即放棄
自己組合啦 條線夠唔夠長 ?
我之前係舊ahowroom 都係自己9 黎
兩張台黎架,差左都起碼十幾步,只可以講新showroom真係垃圾黎
噤就真係佢問題了
我都講左我上完一次就唔想丙上去了
你話我係canon 打手都係噤話
應該要個櫃有既鏡先可以換黎試

我呢啲canon 死忠都頂唔住個垃圾showroom, 無乜可能會再上去
當年70200未出二代時,小小白is 係最sharp 果支,其次係小白同小白is, 最尾先到小小白wo

另外機身防震對長鏡效益不大,二手小小白is 一代二代都拆玩,不過一代usm 有機會有問題,要識試先好買
之後再上去都係攞鏡
舊showroom 同再舊既showroom 都有既火車模型景都冇埋
真係冇曬野睇
得d 機9 擺係到
應該都真係拎貨或者維修先會上

呢家個局真係唔係預比人試機既design 黎
我覺得只計新showroom 試機個area
佢連遠古年代 time-square 個間showroom 都比唔上
一舉機對住塊玻璃,不如面壁
仲要冇埋大砲陣
完全冇motivation 再上去
終於忍唔住喺官網落單買咗RF2870
真係幾貴, 仲要等三個月...
希望可以快啲到手
支野又大支又重...
真係三個月到貨先算

btw 呢支好野黎,如果有番貨個價合理番啲我會入
有遲無早
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞