Canon 用戶討論區(23)MOKO 20樓新毒氣室開幕 一闊三大

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
屌佢老母到免費借機啦
Canon EOS RP 無反full frame 機連鏡1萬蚊有找
https://lih.kg/2452171

入去睇下RP 點比人屌到化開
50.2 都冷門dd
70200真係熱門到爆但都缺
佢打返比我又話有貨有底板,最快星期六有機
有冇巴打買左24-105mm F4-7.1, 覺得如何?

我諗買R6 kit sit (RF 24-105mm F4-7.1) 定係 R6 +RF 50mm 1.8
都係睇你影乜多
我一定zoom先決
24105L 既kit 啦
母親的決擇 有小小白2, 仲入唔入新小小小白好呢
唔洗啦
依家RF 小小白好平咩
一係上RF小白
係依家既賣價
小白係抵買既
因為小小白賣正價 但小白有折
早兩日買咗支二手小小白1代,但再上網望rf小白同小小白嘅size,即刻想換
價錢都幾倍上
所以得個想字,儲儲先
目標rf大三元
四五倍價錢,差價夠買多兩支二手ef L
有錢再諗
同埋我住喺歐洲,所有嘢都買貴幾千
想問香港有冇鋪賣ef70200貼紙
想買 rf 100-500
幾時先有貨
好彩冇貨, 街見到實會手痕
咁多個小做乜?
有排都未有
終於忍唔住買R6,買機前去Price.com睇,發覺大部份報價都好撚古惑,例如乜寶乜陽... 人地香港Canon明明係31/3或之前買行貨R6,加$99可以換領LP-E6NH電池,佢就打 "31/3前行貨+($380+$99)可到行換領Canon 電池 LP-E6NH",問佢係乜意思,佢話除本身機價之外,要額外俾多$380佢地,再俾$99香港Canon換購電池,即是借香港Canon優惠取巧收多$380,咁就唔係佢地所標示$17450,實際係$17830啦!

報價都報得咁唔老實,點知佢會唔會俾d有問題壞貨我,之後又唔認數?最後去大鋪買$17980,俾多$150買個安心,好過幫趁呢d古惑鋪!

平鏡先會去呢啲舖買
買貴啲嘅都係去肥花安心啲
係,本來諗住咁大個人,買過咁多次機,最基本試機唔會有問題,唔係好怕去細鋪買攝影用品,但會次真係不了!最怕係到時雙拳難敵四手,無謂原本係開心事變成得個嬲.... 況且今次又唔係平得多,當然幫趁大鋪穩陣d!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞