Canon 用戶討論區(23)MOKO 20樓新毒氣室開幕 一闊三大

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
大炮都仲係二代
唔知仲以為二手店

但都叫做好過其他既
仲未去過 真係噤差?
平時每年攪photo marathon 果啲檔口仔都做得好過呢個新場, 都重未講左邊超大間房但就咁掛啲相喺牆,死城咁,完全唔知乜設計
又唔係好差,但好個埸好空,試機又逼逼地。冇賣鏡玩.....最貴得支陳年328
我本來打算試下R5+Grip+684手感,不過.......得328插住部RP....
應該有得問佢借鏡試㗎喎 佢會開比你
可以叫佢插比你架,我星期日去啲人都玩緊85ds 同小白

問題係,部機就紮住左,向前係一塊玻璃,向右係條街,向左就係另一位師兄個膞頭,你咪試囉
本來想問.....但見佢個display都係得支684 二代......都係算了
佢冇428/684 三代
柒到咁

佢個櫃連ef 85.2 都唔擺 但舊到冇is 既小白就放上去,而且純白背底燈望落去完全唔靚
FD to R mount 點插最好/ 邊個adapter 最好?
搵日去睇下先
插都係咁插嘅啫 記得留意個光圈switch 扭唔啱位會收唔到光圈

買就最好買金屬銀mount 唔好有油漆油mount 口 有啲會喺mount 口油黑色油懶靚 用得耐會甩油
最靚係門口EOS個字
仲有哂相部
想由a7r3 轉會
主打寵物攝影
應該要r5 定 r6好

配支85 1.8?
視乎你對高像素有無執著rf 85 f2有半macro影啲動物嘅detail好好玩
睇價錢就r6 抵玩
但用開r3 就可以無限crop + 數毛

但愈黎愈睇唔慣罪大顏綠色
但果隻eos 字入面既機好亂來咁。。。求其放入去冇plan 過
影咩寵物先,貓同狗都唔同玩法啦
影狗
都算有野睇下咁囉
小白啦 我影自己隻金毛,九成都係用70200, 用定焦變左自己做跑狗
幾鐘意呢個櫃,但右上解整兩部白色,兩部無反落去唔知做乜

左邊啲eos 3, 1 果啲又無次序咁亂放

簡單啲順序eos 5, 3, 1, 1v 咁都有啲意思丫
用緊咩機?
有無相丁下
好多都有樣,好難搵 我囡年紀大之後好少去街,無乜點影佢了

fb album down 番落黎,極低清

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞