開汽車美容店 你問下 我又答下

515 回覆
30 Like 10 Dislike
後期功夫嚟嘅姐 你做過未
想知係咩後期功夫?
唔識扮四條
我公司無做噴油幫唔到你 咁貴租拎黎做噴油計唔掂條數
去水漬有做呀 不過唔平呀 早兩星期做左架寶馬門邊Chrome Trim翻新 收HKD2,000, 之前又有試過有架舊Benz做同一樣野 收HKD400 最主要睇返水漬食得有幾死 難唔難搞
唔係 我舖頭係葵涌
你用紙巾濕水放係上面一陣 等佢軟左再由外向內抓起佢 唔好捽佢

膠地毯我見一般一係求其買啲平平地就算 一係搵人千幾蚊訂一套前後座返黎 如果用3D設計果D要睇清楚Fit唔Fit位 我自己試過無幾多間 唔覺有Fit位既 所以我自己偏向唔用3D設計果D
好既好既 多謝你先
遲啲決定開地址一定話你知 多謝你先
多謝你先, 如果決定開名一定話你知
就咁睇相 似係無得救喇 考慮下噴油 或者坊間有D專門話幫人修復呢啲既公司 不過都唔平
唔係話唔得 但係有機既情況下都要時間追返走啲紋 仲要睇你用咩機 咩盤打落去 再修返靚佢 咁捽法唔知要捽到幾時 不如用少少錢 做返好車漆修復 但唔好幫襯啲幾百蚊話打個蠟果啲 除非佢租金人工都唔係錢 如果唔係幫你唔到

想平平地無咁覺眼 買粗蠟返黎手拋一次 再上返幼蠟 會無咁覺眼 但純粹治標唔治本比自己FF, 曬下佢 / 抹幾次車都出返晒黎
鍍膜後正常唔應該打蠟 如果用粗蠟打過架車 理論上已經一定程度破壞左鍍膜既跣水 保護功能
有無多少少資料
有請緊人 但暫時偏向想請有一定經驗既人 白紙好難教
Thank you
我自己無做呢種翻新 不過上網睇有人話有得搞 如果師兄你搵到點搞最好 希望可以分享下
點答你好 我好想答我舖頭好好
睇你有幾多Budget去搞 要搞既我通常建議啲客咁樣考慮駛錢既次序
清潔 > 消毒 > >保養維護 > 翻新
你可以不停花錢落去做呢方面既野 睇你願意用幾多錢
正常一般深層清潔你預 800左右 如果你願意花少少錢 3000內都應該搵到啲有質素既基本翻新
你鋪頭幾時開
留名等樓主開名
心郁郁想幫嫁車再做番鍍膜
就係想俾錢你賺
唔介意可以PM我地址
打蠟打出界去左膠邊 而家變左白色
除左擦子膠大法 一D鬼祟位點樣除蠟?
打蠟
係葵涌
如果平時泊露天 仲要泊樹底 就唔好諗打蠟喇
但係可以考慮下做鍍膜 因為雀屎 樹液 蟲汁 太陽 灰塵 全部野都會影響你車漆既狀況 甚至會嚴重侵蝕你既車漆 再加埋你做左鍍膜清潔亦都會更容易
如果傷左車漆 你求其噴過一幅都千千聲
求介紹
樓主點睇我養車方法,係咪好模範車主?
1) 新車鍍膜就 of 9 course
2) 每星期去一次Keeper洗
3) 每10-12個月一次鍍膜修護
4) 每半年做一次水渡膜,想中期keep閃D
5) 一定唔泊街,一定唔泊露天場
6) 沙塵滾滾唔會揸去
7) 基本上不會去界限街以北

Metalic色,啱啱兩年車仍然閃到九彩,一條太陽紋都冇。我資源比較多,keep車比較揼本
會唔會打走層鍍膜㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞