開汽車美容店 你問下 我又答下

515 回覆
30 Like 10 Dislike
Sunday driver 平日長泊有蓋位
習慣上每個月去洗次車 (多數自己搵地方用水沖下 抺下咁)
如果想keep得好啲 係咪去做鍍膜?
同埋有冇啲洗車鋪頭可以介紹?
我唔介意揸去洗 驚上門嗰啲唔乾淨
pro keeper
都有睇過 搵次去試下 💪
泊露天,一星期有五日會用車
做鍍膜係咪都係晒鳩氣?
車場有得洗車,自己keep住一星期洗一次
但係黑色、好顯污糟
開左好耐嫁喇 不過無開名咋嘛
多謝師兄先 如果開名一定話你知, 雖然唔識PM人
你識用擦子膠好叻嫁喇 係慢慢捽嫁喇 唔好用化學野
因為唔同廠既膠邊都會有少少唔同 仲要睇你幾耐 因為會咬蠟落去
你就算拎比我我都係幫你用唔同方法試
如果我決定開名一定會話你知 多謝師兄先
1. 支持你
2. 無乜意見 你駛得起錢is ok
3. 好習慣
4. 水鍍膜傷車 唔建議
5. 有原則 好事
6. 咁好多地方唔去得
7. 無意見

閃到九彩我都信 但太陽紋都無值得商榷
簡單總結 : 有錢真好

認真既,因為對上一次做都係岩岩新車落地(大概3-4年前)做完某 Gtexxxx 牌
中間有換左尾bumper 又有番噴過小小
都心諗想再鍍膜 貴D但質素靚既一定都支持,見到你D reply都真係相信你

仆街喇。我拖下拖下拖左成個星期
金x工業大廈?
巴打你好,

想睇下有無做PPF 嘅店推介一下/巴打你個間店。thanks
要預幾錢左右? 問咗自己去開個間洗車問 佢話千八蚊打蠟拋光做埋水鍍膜 用機起花痕 跟住問佢做鍍膜keep到幾耐 佢都話一年個d預幾個月就無 好似都算老實
想問下巴打我架車長泊露天 仲要黑色車 有咩方法可以保養下?
葵涌邊頭?
我自己搵搵,我有時會喺頭活動
我搵住個冚住先鍍膜我用你啲資料比較下先遲啲你想開名搵你都得
剩係倒後鏡貼ppf大約要幾錢? 應該鍍膜先定貼ppf先?
樓主係咪堅持每層鍍膜都要曬燈個間?
好欣賞樓主你堅持咁多頁都唔開名唔借post搵食
每個回覆都好有心機分享
爬文學到好多野,多謝你
鍍完膜打蠟 好難打唔傷鍍膜 理論上同實際上 我都唔知點樣鍍膜後再打蠟 求指教
Sunday Driver 每星期渣一次車 每個月洗一次車
可以考慮下鍍短年期既膜 每半年至一年去做一次
唔係長年期唔好 但可能短年期對你黎講性價比高啲

當然理論上 長年期既鍍膜Last得耐啲 對架車更好
但係性價比黎講 可以考慮一下 前提係 幫你做果間舖有做足野

洗車舖頭真係撞手神 但都百份百肯定上門洗係唔夠乾淨
我建議唔好搵大集團 唔好搵自動化 一定係人手洗先對架車最好
只可以講恭喜你認為搵到間最合適你既舖頭
泊露天但願意每星期洗車 做完鍍膜都有得Keep既
但曬得多鍍膜效果一定會減弱 你要勤啲保養車漆
同埋要密手少少保養架車內籠 因為除左車漆
你架車成日曬住 內籠既皮革 膠件都會乾晒
如果唔Keep住保養架車會殘得好快
呢個牌子既鍍膜 識得做 其實都唔算差 不過效果唔係話好好
但係坊間好多人唔識做 因為佢同坊間一般鍍膜有少少唔同
所以好多舖頭做完出黎都未必達到預期效果

好多謝你既信任同支持 我地亦都堅信只要做好品質
總會有人欣賞 暫時我都唔會主動公開我舖頭既名
因為我只希望各位知道咩先係對架車好 點先保養得靚
而唔係想搵多幾多單生意咁簡單 我相信只要大家都明白
自然會我地公司就會被認識 不過都真係好多謝你既信任及支持
唔好意思咁遲先覆返你
你搞掂左未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞