開汽車美容店 你問下 我又答下

515 回覆
30 Like 10 Dislike
留左TG好似幫自己舖做宣傳咁 好似唔係咁好

好彩無亂去搞
咁我都係問下車會有無專科介紹先
Keeper Pro個艷pack點睇?
想過年前整返好少少部車
巴打有咩建議
唔介意你賣下廣告
CHING 其實你做過呢行 相信你都知道用咩拋光劑同蠟唔係最最重要既野 就算只係用3M拋光劑都可以拋到架車好靚 如果你係自己做 我建議你搵隻啱自己手勢既蠟 用人手捽上去 雖然真係好花功夫 但係用人手捽上去同用機上真係會有唔同
好野黎,但一個月就冇
鍍膜要無塵空間喎 你肯定你夠班開鋪?
用手咪去唔到機痕?唔中意用油蠟有冇試過3D
咁好貴下喎
成900得一個月
佢話可以keep到半年
呢樣真係好睇自己個人喜好 相信你有留意開車款 都有自己特別鍾意某車款既原因 例如牌子 尾燈 死氣喉既排位 等等一系列既因素 呢一個我真係比唔到建議你 如果你有特定車款 我可以比少少自己既建議你我點睇果部車 但最終希望你會揀一部你自己鍾意既DREAM CAR, 而唔係人地認為好睇既車
有人鍾意林寶 法拉利 GTR, 但又有人鍾意CIVIC 樹蛙 Prius, 咸魚白菜各有所愛
好似我自己咁 我以前好鍾意Prius 30系 佢有啲四四方方 又好私家車 加左尾翼又好好睇 但買過又用左一段時間先發現唔係自己最想要既野 所以最後都選擇換車
係貴嫁但果支野wrap都用得
SUBARU 都係搵返專科去搞啦 雖然唔保證最好 但起碼有人做過唔中伏 一間唔好既美容店直頭帶你坐直升機:伏伏伏伏伏伏伏伏~
相信好多人都買過名牌袋 不過可能會有人發現原來買幾個質量好既靚袋 都平過買一個LV 不過如果你鍾意LV我唔反對
咁有冇咩可以取代到呀
想乾乾淨淨做埋車廂消毒+令蠟蠟過年
希望你有真正了解過鍍膜既必需環境 雖然無塵工作間係會比較容易處理汽車美容既施工過程 但唔代表有塵就做唔到鍍膜 而好多地方所謂無塵工作間亦都不符合真正 無塵工作間 既要求, 大部分只能達到 微塵工作間 既要求
而鍍膜既粒子大細可唔可以比塵埃阻擋或者影響 影響力有幾大 同性價比有幾高 我都有略略研究過 相信好多車主都希望用大部份人接受到既價錢做返大部份人接受到既品質
CHING你果架係咩車? 你影張相比我幫你望下 有時唔小心落機落過左龍可能要重手啲先去到啲痕
你得閒睇下佢FB既廣告就知
人地既廣告就打毒藥等你中毒咁
佢既廣告好似打緊解毒劑令你回頭是岸咁
搵間出名好 或者朋友做過再介紹既舖頭做
唔好貪平 唔好貪平 唔好貪平
我覺得自己公司好好但係我唔想宣傳係邊一間
lm
巴打,車蠟有冇推介/ 心德

平時留意開香港都冇乜人講唔同蠟邊隻好,

有咩優點缺點

soft 99一年間/艷/ 鯊魚蠟有冇分享

我自己而家用緊chemical guys 隻hydroslick,

同龜牌black ice and seal

唔知打蠟會唔會好啲
https://mall.builderhood.com/ecoflow-delta-1300-charger.html
FYI: 完全唔嘈既發電機
不過爆盡1800W既理論上唔夠一個鐘就會冇曬電
可能要2部
暫時都唔留TG喇 如果你有咩想問希望都可以係度問埋 我希望問題可以透明啲 亦都多D人討論 雖然我唔敢話我講既野一定正確 但最少係小弟做汽車美容行業以黎既知識 希望可以令更多既人認識更加多 如果之後真係有需要 我亦都可以公開推薦自己 / 坊間普遍多人認同既店舖 等大家可以多啲選擇 我最終目的係希望大家都可以一同成長 學習到更多既汽車美容知識 而唔係推銷自己舖頭 希望可以體諒
我自己無比較過Chemical Guys既產品 所以唔敢評論
Soft 99 同 龜牌 我有試過 不過無每種產品都試過同做比較

如果呢兩個牌子 我個人比較推薦Soft 99 但最終我無選擇到呢兩個牌子 我選擇左另一種我認為更合適我施工方法既牌子

其實我自己認為 每種牌子都有佢既合適用家 關鍵係你點樣用佢既產品 包括你上蠟方法 力度 用機 / 用手 同你要既效果

有人想要油潤啲 有人想要保護性強啲 有人想要光澤度強啲 有人想要方便啲 有人想要持久啲 有人想要平啲
每個牌子都會有唔同分別 我唔敢扮專家 亦唔夠膽話邊隻特別好定唔好 只可以講我會用一種我認為性價比夠高 好多人都接受到既程度去選擇產品
始終我都只不過係一個正常價位做正常工作既師父 太極致既事情只可以等極致既師父去評論
成九千蚊一部 學你話齋可能一個鐘會無電 做個拋光行一轉都無晒電 我要抬四部先可能夠做一部車
Honda好似都係水油?
如果搵巴打你鍍膜大概幾錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞