開汽車美容店 你問下 我又答下

515 回覆
30 Like 10 Dislike
等我請假過黎搵你先
想請教下 部車做完coating 頭一個星期車身摸落明明好滑 但係用完支龜牌洗車液洗車之後車身變到好鞋
想買部入門DA機自己玩有冇咩推薦
暫時睇緊CG同Adam's既果兩部
咩鍍膜黎
樓主我諗我搵倒你了 我WhatsApp 同FB message咗你 有時間覆我 thanks !!
呢位巴打好用心回覆,加油!
深層清潔要睇返你係咩車 因為我地係按車既體積收費
基本Plan 係 HKD 688 ~ 1288
施工時間大約 5~7 小時 睇返你係咩車
咁就睇返你需唔需要自己洗車 以公司車黎計 實際使用我會咁樣諗
泊露天 夏天真係會好熱 亦會曬到皮革同膠件老化 龜裂 不過呢啲都係小事
最嚴重係上車既時候會「辣」親自己 所以隔熱貼都會有幫助 當然唔好以為貼左就萬能 會唔熱 只不過會更快凍 同拎車果一刻無咁熱
做左鍍膜 中左雀屎會易啲清理 不過如果唔駛自己洗車 咁就無乜所謂 得閒打個蠟可能仲啱你

鍍膜同隔熱紙有相同既地方 但係完全無衝突
你可以咁樣諗
隔熱紙令你上車時舒服啲 冷氣都易啲凍 不過公司車油耗問題未必要考慮
鍍膜落雨時睇路清晰啲 有污漬易啲洗走
唔係 唔識
呢個係咩野問題 我睇唔明
呢個真係未用過 不過我相信貼上去唔爭好遠 因為做得仿品 可能真係有幫某啲牌子生產 只係同品牌商簽左約唔可以做得太高級
但實際車主需要既唔係容易施工 而係功能性夠唔夠
相信好多車主唔介意使用細牌子甚至無牌子 但問題係到底功能性跟唔跟到 產品耐用性有幾高 要移除時會唔會出問題

呢啲全部都係要用左一段時間後先會知道 而出左問題又唔一定解決到 打開門口做生意我都驚會出問題救唔返比人唱 所以都唔敢試
件貨其實好麻煩 就好似做轉色膜咁樣
如果香港供應商無現貨 就算原供應商有貨 飛機運送都要4~6星期先到香港
我都唔肯定點解要咁耐 可能係太少貨運過黎唔夠抵 所以要集單先運過黎 但係有幾個牌子都係咁
好呀 你黎到門口大聲問係唔係終極渣滓 如果你搵啱係我舖頭 我比個9折你
始終唔係平野 又驚仿品會揮發有害物質 始終車廂空間咁細 寧願唔搏呢啲風險算喇
你用左咩野洗車液? 含蠟? 定係有特別功能? 去左邊間做鍍膜?
你本身拎唔拎到電? 如果用鋰電有啲牌子唔夠力
咁我覆左你未? 有無唔明既地方? 如果有唔明或者唔清楚可以係呢度問埋 等大家都清楚啲 同埋我可以盡量詳細啲解答你既疑問
你問下有無終極渣滓
多謝支持 希望可以多啲人認識到多啲知識 唔好再比人呃
睇落...我估...可能...有機會...或者...你第一日拎車已經GG左 只不過你當時唔覺眼
可以問下幫你施工既公司 佢地有無咩補救方法 例如重新做過

始終人手野 總有機會出問題 可能佢只係一時唔小心做得唔夠靚 如果肯重新貼過一張整返靚 我覺得係可以接受既
有無TG?
深色車點洗車先可以冇啲蜘蛛紋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞