開汽車美容店 你問下 我又答下

515 回覆
30 Like 10 Dislike
樓主幾時想開名既話記得話我知等我去幫襯下
有呀 葵涌區有間新開既舖頭 非常好 無論邊樣服務都非常出色
而家做緊優惠二百幾蚊洗車仲要買一送一 好多客話洗過返唔到轉頭
講真買個黑色可能仲平仲靚 好多鬼面罩多凹凸位 要Wrap靚佢分分鐘貴過買一個換左佢 例如呢啲咁樣

咁一定有既 PPF倒後鏡蓋我舖頭做緊800~1600左右 睇返個形狀
如果我叫完美百分百包搞掂係唔係好有信心
我自己未用過 就咁睇佢廣告好似幾好咁
不過我知價錢唔平 如果你做咗都希望你比個包膠大家參考
一般普通做好內外加Engine Bay 4000走唔甩 睇咩車款同你要求做到幾細緻再加錢 放低最起碼2日起
我上星期有個客內外做晒大約8000左右 黎緊8號同11號佢拎埋另外兩架車落黎做
我做過最貴一個內外翻新加鍍膜客 收左接近兩萬 做左一星期 每日起碼一個師父Full Day處理佢架車 叫做執返人工舖租
如果你錫車既 做個PPF防止石仔花 最少都做個鍍膜保護返 防止 雀屎 灰泥 酸雨整壞車漆
如果唔太介意既 兩個月打次蠟 去下漬都暫時接受到既
唔係既 花痕唔知你有幾勁 我暫時忽視佢先 因為可以完全救唔返 或者修復得翻 要見到架車先確定到
石仔痕 你點返靚佢就無問題 太過嚴重就要噴左油先
如果你係我個客 好簡單一定叫你落黎望左先 唔望左實際情況都只係紙上談兵
睇你點保養 打蠟要勤啲 鍍膜持續性耐啲
但好睇你平時架車點用
例如泊露天/有蓋
幾耐保養一次
車漆情況點樣
好多野會影響左結論
等同於我而家話比你知必定要點做 你無可能信我
所以必定要睇左情況先
多謝你 希望多啲人會欣賞有心做既店舖
不如樓主你留個contact算啦

可以點救
基本上無得救,磨穿咗。睇樣似DIY 嘅沙紙痕。

平嘅就咁貼塊貼紙上去算。
初初唔識洗車洗花咗頭com 同埋有少少雨漬+太陽紋 無蠟機情況下自己搞唔搞到
揸緊gti 7代
ok,即係補返灰再車漆/貼膜,唔該哂師兄
如果之前做左鍍膜 之後hi花左架車
用粗蠟打返令架車會唔會無左鍍膜層保護嫁?
玻璃天幕塊布爛咗,整要大約幾多錢
巴打請唔請人 有興趣入行
你估噴油入無塵房 噴完出嚟真係一粒塵都無咩
的確係
想問膠邊同埋chrome trim花咗有冇得搞
岩岩買左架二手車等收車,如果想做內籠清潔消毒有無邊間推薦?大約幾錢到架?
大概喺邊頭?
我架車泊村嘅樹底,keep住有塵雀屎之類
諗住勤力啲清潔就算,應該打多多嘅臘都係會有少花,只求佢唔污糟

洗車subaru啲水油應該同普通洗一樣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞