開汽車美容店 你問下 我又答下

515 回覆
30 Like 10 Dislike
再多啲提示真係無喇 已經有幾位巴打搵到我舖頭 搵唔到都只能講無緣喇你個側鏡搞成點?

淨係一塊過包左外面,啲邊彈曬,又裂左啲,應該太大力拉
可唔可以比多個貼士禮拜日開唔開同埋大概幾至幾
心思思想幫架車轉色……想問下wrap咗之後可以keep到幾耐同點保養?
model 3做鍍膜大約咩價錢?
一塊過包外面唔一定出事 要睇返你側鏡係咩形狀
有裂紋通常係因為隻紙唔靚 好少關大力拉既事
因為張紙大部分位置都要大力拉先修得靚
邊位彈晒有機會係師父做果陣用錯方法拉紙 或者修邊位放錯地方

我自己做都唔包證一定唔會彈 只不過彈左會做返保養
始終手工野同埋人手剪裁 好難保證到一定唔彈
V-KOOL 都唔錯 不過始終大陸製 香港唔興 同埋佢價錢唔平
貼3M 龍膜果啲係有保證 但係其實好多假紙
全車1.2K 成本唔高喇 3M平果隻料都要
淨係貼前窗要過到驗車 用返3M CR90
料錢貴差唔多兩倍
我之前搵過有間話可以散買 但係我見佢開左唔係好多年 唔敢搏
因為就咁上 淘 _ 都可以買到仿3M既隔熱紙
營業時間🕤:
星期一至六
09:30-19:30
*星期日及公眾假期休息*
多唔多食環同環保署煩你
睇你用咩料 用返大路既大品牌 又有做返正常保養洗車 加上施工者無搞衰到 預計用赤3~5年都無問題 但Wrap左紙要小心啲唔好整花佢 因為一花左唔一定救得返 佢唔似漆面可以做拋光研磨
想保養得好啲 紙面做Coating 唔好搵人抹車 每一星期洗一次車 落雨後沖淡水及抹乾 泊室內
有平有貴 睇返用咩Coating 同會做幾多野
我公司做最平Plan 1888, 淨係車漆上Coating 照燈 風乾 同前期功夫
1年期日本牌子Coating
貴少少轉Carpro, 再貴少少轉Adam's
坊間有平有貴 平起上黎你可以去返啲黑店車房Group搵下 元朗棉田大把好平既舖 出晒名呃人 但大把人走去比佢地呃
貴既萬幾蚊做一次都仲有
食環無 環保署有 不過我係舖內洗車 去水駁左咸水渠 佢淨係可以叫我小心啲唔好射到啲水出街
停車場洗車要睇返可唔可以令地下濕 有啲車場好嚴格 一見你會整濕地下 會即時有人走黎阻止你 但都仲可以用「無水洗車」既方法做 但比起可以用噴槍做 始終較易令車身出現花痕 呢方面真係好睇師父識唔識得做 同埋車身污糟到咩程度
要有質素 始終都係落返舖做會比較好 但如果真係無辦法放低車 都只可以選擇上門洗車
想請教巴打,長泊露天想痴隔熱紙,但又想做鍍膜,兩者係咪有衝突?如果揀做一款會揀邊款?
(公司車位多雀屎)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞