開汽車美容店 你問下 我又答下

515 回覆
30 Like 10 Dislike
首先 如果你咁既情況 每次出車前 先清理一下水撥
最好可以玻璃上都用9成乾既濕布輕輕抹下佢 因為你唔郁車都會不停有塵跌落玻璃 咁樣乾抹一下殺傷力都唔細
好容易濛個情況係點? 會唔會你冷氣Set得太勁?
你盡量詳細啲講下個情況 我盡量試下幫你搵出原因
鈴鍍膜 唔駛用貴野 出一次車撞唔知幾多次石仔 做咩鍍膜都幫你唔到 與其做隻靚鍍膜 不如幾個月去做一次鍍膜執靚佢
多謝你支持 如果有需要 記得要預早啲預約
如果真係唔習慣保養架車 講真食餐好既開心下算啦
要Keep靚啲部車 少極你兩星期點都要洗一次 仲要唔好曬咁多
你成日曬到部車 保養做得唔夠密 其實做左咩都幫你唔到 最多係令架車無咁快殘 但效果唔大
如果係咁 我會一兩個月出去打次蠟就算

電腦洗車唔識答 即使面頭有咩問題都係夾硬射水落去 你鍍左鑽石落去都比佢打死
睇咩車啦
料錢+7000 係正常最起碼一定要收到既價
幾日舖租+人工 加埋都未必賺到3000
完全唔同Concept啵
鍍膜係原車漆加保護 轉色係心水野
你想要啱心水定想要保護先
試下搵粗蠟捽下佢 可能都得
唔好意思 暫時唔打算開名 如果我決定開名一定話你知
或者你可以Whatsapp / Facebook 問下你認為係果一間舖 如果問啱左我都會同你相認返
想要最好保護 貼返PPF保護膜 再唔係得閒幫佢拋下光
過2日過黎先
落得手做野少極都收你300~500
你一次做埋石仔花痕好似會抵啲
不過都要睇點樣幫你做
睇你想防石仔花定係陽光 污漬既保護
防石仔花只有PPF可以考慮 但唔會平得去邊 除非用不知名材料
去間有信譽既舖
都要清一清裏面先既 如果唔係 鏽漬會越食越勁 影響底層
如果搵啱左 記得預約定先 暫時Booking較多 未必有位置做Walk-in
收到,Ig搵你
就係有時冇地方洗但又想洗吓,叫做唔好醃咁耐,尤其是落完雨,所以先去電腦洗車
同埋呢期局部地區驟雨,洗完無耐又淋返雨嗰刻心情好灰

btw如果我買塊全車凹住嘅反光罩會唔會好啲?

你哋有冇做翻新車軨服務?貼膊強迫症hi 花咗少少

同埋鐵粉係咪次次洗車都要落
想問下軟蓬頂痴左啲粗蠟屎上去既話可以點清走
已剛剛幫襯完終極渣宰巴打,間鋪好非常試正,好靚。
做鍍膜做得好好,有曬燈。
我用sentry cam 睇佢同人PPF , 做得幾有心機
非常抱歉 5月中到而家真係非常忙 去到而家先再有時間再回覆 希望各位唔好嫌我成日都好遲覆 亦希望可以幫到唔同既車主 搵到最適合自己既服務
多謝晒先
Um... 用返無接觸既電腦洗車 會比較無咁傷車既 不過始終唔建議 因為電腦唔會就住你既問題針對性咁幫你處理 同人手洗始終有分別

唔建議買車笠返嚟笠住架車 因為你一焗住佢 個溫度會升到好高 對車漆同內籠都會有影響 我見網上有賣啲放舊野喺車頂 好似開遮咁遮晒成架車 我估呢啲會好少少

翻新車鈴搵返專業人仕搞啦 我記得好似幾百蚊一條鈴

除鐵粉唔駛次次都用 因為有侵蝕性 同埋如果條鈴有做鍍膜 可以兩三個月先用一次都夠 除非你見到條鈴洗完都污糟 咁就用下 同埋唔好亂咁用喺車漆
用心機 清水或者中性洗車液 慢慢捽走佢
你當好似啲運動波鞋咁處理 唔可以大力 唔需要高壓水 只需要夠潤滑 慢慢捽走佢就OK
鈴膜因為粒子好細 唔可以做到有效物理性保護功能 所以你當最有用既功能只有抗鐵粉 抗污糟野痴死左咁用就算 與其花好多錢做鈴鍍膜 不如得閒就做一次 當日常保養咁就算數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞