開汽車美容店 你問下 我又答下

515 回覆
30 Like 10 Dislike
玻璃表面coating冇左, 依家長期都係蒙, 惦水會清一陣, dry左之後都係變返蒙, 有咩方法救, 唔該
巴打有無做隔熱紙 前面曬到溶溶地
點搞
其實鍍膜到底做唔做好 有幾有用
即係冇信心啦

預拎兩千俾人搞
呢兩款我都無用過 按我使用經驗 Carpro 既產品性價比係幾高 通常唔係最靚既野 但價錢唔算貴 不過香港代理賣得有啲貴 好少人會用行貨
Gyeon 呢個牌子我見有間舖力推 所以我完全無試過呢個牌子既產品

另外我舖有用開Adam's 呢個牌子 我覺得唔錯 你可以上官網睇下
唔係呀 佢間舖係正大連排道 我間舖唔係大連排道
唔好意思 暫時唔考慮開名住 如果有緣遇到我都唔會否認 到時比個優惠你 多謝支持
我自己唔識搞 但之前有聽過朋友搞過
通常都係碼仔鬆左 / 爆左 / 跌左野落去
拆開門板 -> 搵出源頭 -> 痴返實佢 -> 完工
當然有某D款既車呢個係通病 通常啲同車會朋友一問就知點搞

如果搵車房跟有機會跟極都跟唔好 因為車房都係用類似方法幫你跟
洗鈴有乜好工具同清潔劑介紹?
密柱
就咁聽到大約個聲邊度嚟,但唔敢自己拆開門板
呢個情況有機會係花到入肉 不過你唔好補油住
你試下打走佢睇下打走到幾多先 我有客做完鍍膜之後出車場唔小心Hi花晒車頭 捽走到9成 當然前提係睇你有幾多係入左肉
如果你會泊街 好建議你貼玻璃隔熱紙 而且唔好揀平野, 3M / 龍膜都係香港較出名 不過大陸有幾隻貴啲 評價仲高 不過香港唔興 你可以上網睇下唔同人既評價 無論係上車果一刻定係開緊車既時候 個感覺都會爭好遠
尤其是夏天中午拎車 車內溫度好高 如果成日咁樣曬住架車 個內籠會殘得快好多 不過價錢確實唔平 但就算唔平都好 唔好貪平用左D平料
只能說好麻煩 你出去搵人做都未必接你單 正常係打返走層鍍膜 仲修返靚佢再上返鍍膜
不過玻璃又唔可以重打, 輕打又無用, 又收唔到幾多錢 所以好多舖都唔願做 我都留名等其他師兄教路
有做 不過唔諗住開名 所以未必幫到你喇唔好意思
其實坊間都有好多專幫人做隔熱紙既舖 相信好多舖都可以交到貨比你 當然要留意返用咩紙同埋手工靚唔靚 最緊要唔好貪平用平紙
你錫車 做
唔錫車 唔做

做既原因太多 我之前都有提過 有興趣可以上網了解多啲
高壓水槍 海棉 除鐵粉泊油漬清潔液 時間 心機

無秘技 無偷雞 時間換結果 想第日洗得舒服啲 幫車鈴鍍膜
我覺得性價比唔錯 始終自己架車 對佢好啲都值得既
感覺用藍威寶效果好過洗鈴水
但長期用藍威寶會唔會有問題?
上網搵教學片拆門板 車房都係幫你夾硬拆出黎
爆唔爆碼呢啲3分睇功夫 7分天注定
唔近Keeper, 其實已經有師兄成功搵到我 仲約左黎緊過黎做Service
不過都係果句啦 有緣總會遇到 唔好太在意搵唔搵到 最緊要認識到更多知識
盡量唔好用藍威寶 雖然有效果 但係好傷車漆 車鈴既表層 同埋要洗得乾淨啲 唔好比佢殘留係度 侵蝕得好勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞