[多圖][純分享] fashion撚顱內高潮

543 回覆
158 Like 481 Dislike
96s/s花裇衫嗰批上年復刻左
88年個季花裇衫17年復刻左
上季連valentino都唔執輸抄一次

各大editor扮唔知
下面有補充返
sacai都係我其中一個鍾意嘅brand 我好desconstruction
笑撚咗 不過我鍾意嘅 好超
呢個post完全睇到香港人個眼界思想有幾撚狹窄
著得一式一樣就覺得係好,出眾小小唔跟主流行就
不停批評,批評唔緊要但之後要畀建議囉

難得有個咁學術post講fashion ,咁多負皮
唔講high fashion,香港班mk著啲潮牌又有幾個人明背後啲理念邊個設計

可唔可以開放下自己啲思想
咪咁柒將自己啲無知表現出嚟
有無ccp and ro fans
今季ro 好似有返d野睇,雖然有件leather outer好抄ccp
Virgil搞臭曬Nicolas同Kim之前係LV奠定既形象
DVN 不嬲唔係出辨識度超級高既單品 但偏偏每一季反差大到你唔信又有驚喜 店員唔知都唔出奇
如果對fashion有興趣嘅Ching 希望你哋可以移玉步去呢度討論 呢度我會開始做research去賞識唔同designer嘅作品同fashion show https://lihkg.com/thread/2378841/page/1
問你點着變咗笑佢地

幻想咁嚴重點解仲唔睇醫生
睇幾多次都覺得核突

利申 女
ccp, paul harden 無人提,反而virgil呢d搞marketing 既就名利雙收
痴線咩, Galliano 咪仲出名
唔怪得style 好似唔同左

有乜ig 推介
而家成個ig都係吹奏民主黨
https://www.instagram.com/p/CDbyETqHKdC/?igshid=1dh6g18z1156
之前呢篇幾好
唔識欣賞
唔知大家點睇jeremy scott
由佢喺Adidas嗰陣已經有留意佢

呢幾款當年紅到癲

之後佢入主moschino
雖然唔係話幾鍾意佢啲嘢 但都覺得好creative 啲嘢好得意
好似呢啲款 雖然我自己唔係好識欣賞 但會覺得又幾盞鬼
佢真係好識得將我哋日常生活見到嘅嘢融入佢嘅作品入面

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞