[多圖][純分享] fashion撚顱內高潮

543 回覆
158 Like 481 Dislike
其實幾年前之前我同你一樣咁諗 更加會好似其他人咁會笑9啲覺得好荒謬嘅設計 直到開始讀fashion design 先慢慢會認識同了解呢啲以前覺得荒謬嘅設計 同埋的確大部分我分享嘅設計師都係偏前衛 即使係喺嗰時嘅commentator 都會覺得佢哋設計嘅嘢9唔搭8
我都好鍾意JPG鍾意在佢啲嘢做到couture 嘅手藝,又有傳統法式style,但設計又夠玩味同踩界(e.g. 會用唔同body shape唔同背景嘅model,mix好多sex嘅元素,男著女裝),好前衛

Btw,麥當娜呢套衫真係好正,90年代設計到而家都唔覺得老套

見樓上有巴絲想知個concept,我再解釋多啲,佢嘅靈感係來自50年代嘅bullet bra(bra係經過好多唔同時代演變成而家呢個樣,而50年代正正流行呢個形狀)
正解
你可以咁講嘅,不過我覺得係比個名氣影響到個觀感 亦都係佢想講嘅message 重點唔係碌蕉靚唔靚
唔係讀fashion嘅有冇咩渠道可以更加深入了解
早排開始睇ig diet_prada 但發現佢哋太左膠
我就知道一定會有欣賞嘅人
VOGUE
clickbait
因為太過出名 如果有留意fashion 就唔會唔識佢哋 不過McQueen真係好撚勁好可惜
做咩係度浪費地球資源
都係得少數人咁著啦
竟然喺香港遇到又係JPG愛好 佢同西太后當年真係比起傳統少少古老時裝屋既Design係一枝獨秀
佢到底個腦係裝乜嘢先可以諗到咁前衛 將PUNK嘅元素同時裝融合可以玩到咁優雅 麥當娜真係最完美演繹
高潮呀 因為我認識fashion嘅年資實在唔多 所以每次見到好作品都覺得好撚正
大家點睇rick owens
的確欣賞fashion 同消費fashion係兩樣嘢 btw 玩shapes正
好睇到
都唔係嘅 都釣到一啲高手出來 開心嘅
第一眼已經比佢哋驚艷到
好有怪誕屍新娘feel
1.Dior homme 經典
2.
我自己對顏色敏感度真係無去到咁高 就算係自己design嘅嘢都唔係太多顏色 不過識人真係咁勁 佩服嘅
屌文尼黎嫁喎
csm 學生好想佢俾offer我呀屌!!!!!求神拜佛csm俾offer我
咁請問正個位喺邊
難整?難諗?
等如一般人笑鳩d IT毒撚追求超頻水冷都知為咗J速度
錶撚就J工藝J準確度等等
可唔可以解釋吓一個Fashion人J依d衫d咩?係咪好似J畢加索d畫咁一般人係唔明?
真係好靚 McQueen呢啲鬼才 在下甘拜下風
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞