[多圖][純分享] fashion撚顱內高潮

543 回覆
158 Like 481 Dislike
同啲抽象派畫作差唔多嘅概念
電影服裝?
Cutting 用料 concept 個show表達既野 大把價值
唔好明知自己毒撚身型仲著件啲自暴其短嘅衫
仲上網井底之蛙
hedi太正常
樓主可摸耳講下自己嘅睇法先
班人懶係有藝術修養,其實自己都睇唔明
所謂fashion根本冇得解,成個行業都係跟風狗吹捧出嚟
睇過一篇文大約了解佢哋係透過衣着表達一種感覺形態意識信息等,所以唔可以當一般衣著看待
堅靚,而家睇都唔覺老套
到而家都無人解釋
佢哋似睇人名氣多囉。。。
我就唔係讀arts,我試下幫手解釋下,雖然我覺得不斷讚嗰班人更應該做

我覺得係等一幅,係用木整咗條裙,用硬嘅嘢/唔係布料嘅嘢,去嘗試整到一個柔軟嘅感覺

Again我唔識,只9up,勿屌
Fashion show你當readytowear咩 從來catwalk上既design係show緊個idea concept 91年造出不規則不對稱性既時裝已經好出色 show內既idea係inspire落離緊readytowear既design
要唔同吖嘛
唔係做show 比咩人睇
而家咁着出街實俾人笑
咪臭係慢慢圍爐啦班人
時裝發展到而家咁樣,
都係不斷由一d前衛既人創作出黎
隨著科技進化、思想開放,不斷咁試驗
唔同既材質、cutting、配搭等等,
的確唔係件件都靚、都著到出街,
但如果個想法係成功既話
下個20年或者就會係你同我身上見到當中既元素

利申:睇project runway扮四條
咁即係小圈子圍爐囉
你整件作品出嚟得你自己覺得靚,全世界99.9%嘅人都覺得柒
好心就收返埋喇
咁又唔好咁講
不過唔講設計有咩意思
講high end 可以影響readytowear嘅話
搵幾套睇到有影響到嘅出黎研究下都好呀
好過下下笑人窮,貼下金鐘m記毒撚圖就走左去啦
想知熟fashion嘅人點睇ambush早排啲acc同佢
https://www.instagram.com/p/CG5gEb_Htmp/?igshid=gznefqes33dr
真係唔知兒登仔係小圈子
定係人地係世界舞台做緊影響之後Trend既野係小圈子
你見唔到有好多人答左?點解fashion show d衫係咁 點解你著緊d readytowear唔係咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞