[多圖][純分享] fashion撚顱內高潮

543 回覆
158 Like 481 Dislike
最尾個張咁似hxh入面個團長嘅
佢啲嘢係名大過實講真 啲嘢係唔錯
表達到佢想表達嘅嘢 但係佢啲archive 炒到上天
好似Dior 07 嗰對boots咁
但係其實每季都唔係爭好遠
睇得來仲有啲似高級版Zara
不過啲嘢真係好撚正
個人欣賞fashion 既craftsmanship 多過概念
所以勁鍾意mcqueen, 佢個基礎真係好堅
我女友兩年前己經著到悶,佢 d 野又係經常食老本,六七年前既百摺野到而家都仲係嗰 d 野。
fashion 偏左就預左, 問題係煩膠
你問到「為藝術而藝術」嘅核心問題。

我都好想理解下,當大眾唔理解嗰樣嘢,走去問就畀行內人話嘥氣,咁樣其實係咪有助推廣自己想表達嘅藝術意念?曲高和寡定係孤芳自賞?
KVA返出去含撚啦
咁最近ching同你女友prefer啲咩brand 少好奇你著開sacai會有咩新選擇
似jojo
其實老夫子自己套衫仲柒
只係佢畫到其他人樣衰
喺樓主另一個po入嚟,留低個正評再繼續返原po學嘢
個style好睇,喺英國 / 日本應該多d人欣賞
日本人比較鍾意
我覺得佢有MA1 邊 d野都幾靚
可能我眼光太窄
唉留意多啲女朋友啦 淨係掛住扑嘢
你是咪re錯人 我都想有女友
Versace 1991 Fall Ready to wear by Gianni Versace
呢場show我細細個睇完真係驚為天人

Naomi, Linda, Cindy, Christy四個齊齊行出嚟真係

跟住仲有LV S/S 2008, inspired by Richard Prince
我偶像marc jacobs呢個nurse theme當年引起唔少討論 話佢搞彎fashion 又遲到開場 搞到啲評論家嬲到扎扎跳
不過marc做咩我都會支持佢

啲袋真係好靚呀
LV最緊要係袋!!

最靚嘅當然係marc

佢拎住呢個播緊SpongeBob嘅Trunk
嚟做呢個show嘅finale

啲評論家幾嬲豬都不阻礙marc bb快樂過日子

另外honourable mentions,
-Chanel’s haute couture spring 1993
-Dior Men Fall 2021 (Kim Jones期待佢嚟緊喺Fendi嘅show)
-Dior Fall 1997 Ready to wear
-Gucci Fall 1995 Ready to wear by Tom Ford
-Miu Miu S/S Ready to wear
咁祝你有女朋友
屌高質po 希望Ching可以移玉步去我開嘅另一個po share 嗰度啲人會認真討論 多謝Ching你肯認真分享
好撚失望
屌人果d比人圍爐屌返轉頭
其實顏色cutting幾靚
識欣賞嘅有錢人就會買
當一個人有錢時就會想成日去應酬 著靚衫
用美學 美觀角度諗
唔好套入大眾個套出唔出得街既觀念
咁樣諗已經係限制左思維、想像力
落後左幾個層次 ,幾步
Concept art man
同樣講打機 你會唔會屌 Final Fantasy誇張?
你地會屌 可能你地對art 一曉不通
好似個件作品係咩風格 eg 巴洛克
每件藝術品都有佢風格 唔知只係代表你無知
不學無術 就= mk
睇Jojo 又唔見你地屌 lol
根本自己酸 對fashion一曉不通 怕人地睇唔起 玻璃心發窮惡
Ching 心水清
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞